Вже за три тижні, 25-28 квітня, ВДНГ разом з Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів проведе фестиваль «Книжкова країна», що об’єднає найбільші українські видавництва, профільні компанії, авторів і літературних критиків, блогерів. Гості фестивалю зможуть відвідати великий книжковий ярмарок, поспілкуватися із письменниками, взяти участь у майстер-класах, послухати дискусії експертів і лідерів думок, побачити улюблених зірок, цікаво й корисно провести час в освітній та ігровій зонах. 

Чимало друкарень мають статус видавців, друкують на системній основні книжки з використанням різних способів друку та різними накладами.

Запрошуємо Вас взяти участь у фестивалі «Книжкова країна», де на одному майданчику буде представлено понад сто провідних українських видавництв! 

Долучитися до участі, можна, заповнивши форму (вкажіть всі потрібні дані про учасника, бажану локацію, площу, тип стенду тощо). 

У межах «Книжкової країни» в першому павільйоні й на головній площі ВДНГ відбудеться книжковий ярмарок, де буде представлена література близько 100 українських видавництв: «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Видавництво Старого Лева», «КСД», «Наш Формат», «Віват», «Ранок» та багатьох інших. 

Організатори запропонували надзвичайно цікаву програму виставкових заходів, які відбуватимуться у павільйонах №1, №2 (окрема зона для дитячого майданчика, де у чотирьох залах будуть відбуватися зустрічі, ігри, майстер-класи та усі активності для наймолодших, №4 (дві зали для 100 та 200 відвідувачів, а також окрема виставкова зона) та на локаціях OMNI CAMPUS й UNIVERSUM HALL

Програма фестивалю

На фестивалі також створять Освітній простір — окремий майданчик з освітньою літературою та канцтоварами. Тут пропонуватимуть підручники й посібники від видавництв «Навчальна книга – Богдан», «Ранок», «Підручники і посібники», шкільне приладдя, матеріали для творчості й аксесуари для книголюбів. Крім того, у цій зоні проходитимуть майстер-класи та тренінги для дітей, батьків і вчителів. 

 

«″Книжкова країна″ — не просто літературний захід. Ми свідомо розробляємо програму так, щоб вона була цікава не лише затятим читачам, але й людям, які лише знайомляться зі світом літератури — і щоб щось цікаве для себе знайшли як дорослі, так і діти. Саме тому, тут, поруч із традиційними ярмарком і дискусіями, будуть простори для ігор, розважальні івенти й зустрічі із зірками, загалом — більш ніж 100 різноманітних подій», — зазначає керівниця фестивалю Людмила Фіть.  

Окремо на фестивалі працюватиме сцена з презентаціями та зустрічами з гостями, де відомі українські діячі проведуть публічні читання улюблених книжок, а автори представлять новинки. Крім того, на «Книжковій країні» створять простір для настільних ігор, де можна буде позмагатися в настолках від українських видавців Geekach, «Ігромаг», Kilogames. А для найменших гостей на спеціальному майданчику влаштують квести, тематичні ігри, а також спілкування з дитячими письменниками.  

«Книговидання формує культурну ідентичність українців та життєво важливі навички: критичне мислення, креативність тощо. Ми давно мріяли про великий сучасний майданчик для зустрічі всіх, для кого читання є стилем життя — і раді, що цим місцем стане ВДНГ», — коментує в.о. директора Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Ігор Степурін.  

У «Книжковій країні» також діятиме благодійний стенд, де можна буде передати книжки в Міжнародний центр підтримки жінок і дітей «Місто добра» та Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит».

 

«Книжкова країна» пройде 25–28 квітня на ВДНГ. Вхід — вільний. 


Місце проведення:

Київ, просп. Академіка Глушкова, 1 (ВДНГ)

Час роботи:

Четвер-пʼятниця: 12:00-21:00. Субота-неділя: 10:00-21:00

Контакти:

Долучитися до участі

Видавцям: book@vdng.ua

ЗМІ: press@vdng.ua

Події: bookevent@vdng.ua