Японський виробник, в якому працює близько 40 000 людей по всьому світу, заявив, що завдяки цій ініціативі, про яку він оголосив учора (4 квітня), сподівається «прискорити відбір і концентрацію бізнесу» та підвищити продуктивність групи. Компанія заявила: «З основною політикою складної та досяжної цілі та повернення до високої прибутковості, середньостроковий бізнес-план визначає три основні напрями дій:

  • відбір і концентрація бізнесу, перерозподіл ресурсів на зміцнення бізнесу;
  • проведення структурної реформи для зміцнення основи прибутку;
  • зміцнення системи управління бізнесом.

«Компанія проводить відбір і концентрацію бізнесу в 2023 і 2024 фінансових роках і прагне створити основу для зростання в 2025 ф.р. Для досягнення своїх цілей уся група вживатиме заходів для підвищення продуктивності на одного працівника, «на додаток до відбору та концентрації бізнесу».

У заяві Konica Minolta зазначає, що інвестиції будуть збільшені, включаючи використання генеративного штучного інтелекту, «щоб перевести людські ресурси на операції з високою доданою вартістю». Крім того, компанія заявила, що продовжуватиме оцінювати та призначати кваліфікованих спеціалістів на потрібні посади «та інвестувати в освіту з розвитку людських активів». За її словами, ці зусилля та зосередження на інтерактивних комунікаціях сприятимуть підвищенню залученості співробітників.

Як додатковий захід для підвищення продуктивності компанія заявила, що оптимізує чисельність персоналу в усьому світі «приблизно на 2400 осіб, включаючи постійних і непостійних співробітників, і це буде впроваджено впродовж 2024 фінансового року».

Як наслідок, очікується, що прибуток від бізнесу в 2025 ф.р. збільшиться приблизно на ¥20 млрд (£104,6 млн) порівняно з тим, що було до оптимізації.

Заходи будуть реалізовані відповідно до місцевого трудового законодавства, правил і положень. Одноразові витрати, пов’язані з глобальними структурними реформами, будуть зафіксовані впродовж 2024 ф.р. і, як очікується, становитимуть приблизно ¥20 млрд. Компанія заявила, що оголосить деталі, коли вони будуть завершені, «після вивчення майбутнього статусу».

Раніше цього року Konica Minolta оголосила, що оптимізує свої бізнес-підрозділи в три – це означало, й професійний друк буде об’єднано з робочими операціями в величезному новому підрозділі.