У 2016 році компанія Metsä Board запустила нову машину для складання картонних коробів BM1 у Хусумі продуктивністю 400 000 тонн на рік. У 2023 р. було фіналізовано інвестиції в розмірі 230 млн, щоб збільшити річну потужність машини для складання картону BM1 й відповідати зростаючому попиту на екологічно вироблені пакувальні матеріали, які підтримують циркулярну економіку. Завдяки збільшеній річній потужності в 600 000 тонн складаних ящиків, BM1 є найбільшим і найсучаснішим у Європі агрегатом у своєму роді та працює на 98% відновлюваної енергії.

Проект включав модернізацію всього виробництва, а також збільшення складських потужностей у порту. Основними частинами інвестицій є розширення секції сушіння картонної машини, нова намотувальна машина та автоматизована система обробки рулонів. Нова, повністю автоматична система переміщення рулонів і управління є унікальною в картонній промисловості.

«Поєднання найсучасніших доступних технологій із дуже високим ступенем рішень автоматизації надає нам чимало нових можливостей для вдосконалення», — говорить Олов Вінблад фон Вальтер, віце-президент Husum Board and Pulp Mill.

Компанія Metsä Board Husum пройшла масштабну інвестиційну програму на 2019-2023 роки. Перший етап був завершений у грудні 2022 р., включаючи встановлення нового котла-утилізатора і турбіни на целюлозному заводі у Хусумі з інвестиційною вартістю €380 млн. Нове сучасне обладнання та процеси дають змогу заводу Хусум значно підвищити виробництво біоенергії та енергоефективність, сприяючи досягненню мети компанії Metsä Board створити заводи без використання викопного палива до кінця 2030 року. Підприємство Metsä Board Husum у Швеції — це інтегрований целюлозно-картонний комбінат, який виробляє складаний картон, білий крафтлайнер без покриття та вибілену целюлозу.