Як зазначили організатори, семінар поставив рекорд із відвідуваності: на 165 стендах 110 експонентів із 41 країни успішно демонстрували свою продукцію та сервісні послуги. Під час виступів та дискусій обговорювалося, яким чином цифровізація галузі та інтелектуальні технології зможуть трансформувати виробничі процеси, зробити ефективнішими ланцюжки постачання, скоротити енергоспоживання, знизити масу квадратного метра тарних картонів. Розглядалися перспективи розвитку та впровадження у виробництво штучного інтелекту, цифрового друку, біорозкладних покриттів, систем комп’ютерної безпеки.

Як зазначив у своєму виступі президент FEFCO Фаді Жімаель, гофропаковання давно і успішно довело свою унікальну роль у ланцюжку постачання продукції. Це стало можливим завдяки його екологічності та можливості неодноразової переробки після утилізації у нову гофротару.

«Наша індустрія є наочним зразком реалізації принципів замкненої економіки: 89% пакувального паперу зроблено з того ж пакувального паперу», – підкреслив він.

У свою чергу, генеральний директор FEFCO Елені Деспотоу заявила, що захід успішно продемонстрував повну готовність сектору гофроупаковки до майбутніх змін в економіці. «Слідуючи загальносвітовій потребі у підвищенні загального рівня екологічної стійкості, наша галузь створює інтелектуальні та екологічно чисті пакувальні рішення, здатні зробити планету набагато чистішою», – наголосила вона.

Наприкінці заходу відбулося вручення галузевих нагород її найкращим представникам, які змогли зробити найбільший внесок у зниження енергоємності гофровиробництв.

Як сказав голова комітету FEFCO з розробок та інновацій Марк Ван Дамм, «список нагороджених наочно продемонстрував, що в основі діяльності гофроіндустрії лежить прагнення створювати максимально екологічне та ефективне паковання. Усі інновації та перспективні ідеї, про які йшлося впродовж цих трьох днів довели, що наша галузь та її продукція стали «розумнішими», «зеленішими» і ще більш креативними, ніж раніше».