Вісімнадцятого вересня о 12-00 у Сьомому павільоні Національного комплексу «Експоцентр України» відбулося урочисте відкриття Вісімнадцятої міжнародної виставки «Поліграфія».

На церемонії відкриття Президент Асоціації поліграфістів України Михайло Онуфрійчук зазначив: «Не дивлячись на економічну кризу, яка торкнулася й поліграфічної сфери, сьогодні на виставку прибули понад ста експонентів, представники десяти країн далекого та ближнього зарубіжжя. Ми вітаємо їх на українській землі й хотіли б побажати їм гарного настрою, зміцення тієї дружби, яку завжди демонстрували поліграфісти. Ми розуміємо, що сьогодні хотілося б бачити дещо інший склад експонентів. На жаль, формат виставки дещо не такий, як був п’ять років тому. Хотілося б, щоб ці приємні осінні дні принесли Вам натхнення… Хай Вам щастить»

Від імені голови Державного комітету телебачення та радіомовлення привітання Олександра Курдиновича було зачитано його привітання: «Шановні друзі, колеги. Щиро вітаю з відкриттям 19 Міжнародної спеціалізованої виставки «Поліграфия 2012». Виставка постійно збирає провідних постачальників обладнання та матеріалів, поліграфістів, сприяє налогодженню партнерських зв’язків, впровадженню у виробництво сучасного устаткування, витратних матеріалів, виробництву інноваційної поліграфічної продукції. Бажаю нових творчих здобутків, успіхів, а також щастя, здоров’я.

Виконавчий директор Українського союзу промисловців та підприємців Олег Масник побажав учасникам форуму плідної праці й від імені Анатолія Кінаха передав найкращі побажання й зачитав його привітання пр те, що галузь, безперечно розвивається, постачається іноваційне обладнання, впроваджується новітнє устаткування, а виставка уособлює потенціал країни, встановлює зв’язки між компаніями. Олег Масник побажав учасникам «конструтивної виставки»…

Втім, директор видавництва «Академпрес» Віталій Андрійчук зазначив, що друга хвиля кризи, на жаль, докотилася до України. Якщо спад промислового виробництва у серпні становив 4,8%, за місяць-другий спад поліграфічного виробництва становитиме 10-15%. Крім того, Віталій Степанович наголосив, що зростає вартість комунальних послуг, і це може болюче вдарити по поліграфістах.

Віталій Андрійчук нагадав присутнім, що «Академпрес» за інформаційної підтримки журналу «Принт плюса» проводить Третій поліграфічний клуб та П’ятий інвестиційний поліграфічний форум, де буде відбуватися пошук шляхів виходу з цієї ситуації. «Всі здорові друкарні мають об’єднуватися, банкроти – піти з ринку, економіка має бути економічною, варто подбати про зменшення площ, мінімізацію витрат», — такими були тези виступу Андрійчука.

Урочисту стрічку з нагоди відкриття виставки перерізали Михайло Онуфрійчук й декілька відомих в галузі поліграфістів…