Це дуже сучасний пристрій, який окрім цифрової повнокольорової системи друку продукції до формату А3, забезпечує можливість термінового друку. І, що не менш важливо, на будь-якому етапі друку можливо внести виправлення в тексті, кольоровій палітрі або замінити будь-які художні елементи.

Сама ж  друкарня була відкрита ще в 1992 році і тоді там знаходився лише високий друк, пізніше вже був придбаний різограф, але до цього часу цифрового повнокольоровогу друку все ж не було. Вся продукція друкувалася у чорно-білому форматі, або з додаванням окремих кольорів.

- Мене дуже вразило те, що я сьогодні побачив, тому, що ми свого часу розпочинали, можна сказати, з нуля. Те, що сьогодні НГУ має таку друкарську техніку свідчить про те, що структура крокує в ногу з часом, - відмітив Олексій Григоренко перший заступник командувача внутрішніх військ з виховної роботи незалежної України, перерізавши стрічку на відкритті.

На разі друкарня забезпечує випуск відомчого журналу «Слово честі», газети «Ратник», видання «Біла книга», плакатів, листівок, грамот, книг, брошур, буклетів, проспектів. Увесь цей спектр поліграфічної продукції відтепер є змога виготовляти повнокольоровим.

- З появою сучасні друкарські машини роботи у нас менше не стане, оскільки потреби у продукції збільшуються постійно. Проте зросте і її якість. Усі працівники друкарні працюють тут досить давно, деякі 20 і більше років, одна із причин - це те, що ця справа потребує фахівців. які добре знають подібну техніку і друкарську справу, високий друк, лінотипні машини, ручні шрифти тощо. У столиці є, напевно, лише дві такі друкарні. Продукція, яку ми випускаємо - це результат значної трудомісткої роботи усього колективу. Тепер наш рівень зросте ще більше, - розповідає начальник відділу додрукової підготовки Інформаційно-видавничого центру НГУ майор Тетяна Ільченко.

Вся продукція має важливе значення, особливо сьогодні, коли необхідно доносити необхідну інформацію про суспільно-політичні події бійцям на передову. Командуванням Нацгвардії приділяється значна увага оперативному та всебічному інформуванню військовослужбовців про рішення керівництва держави основні події у державі та за її межами.

- Завдячуючи новій техніці значно збільшиться тираж газет і журналів, які ми випускаємо, а також вони частіше виходитимуть у світ. Насамперед уся продукція відправляється у військові частини та у зону АТО. Ми намагаємося забезпечити кожен блокпост та опорний пункт друкованими виданнями, - зазначив заступник командувача НГУ по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар.