Уже кілька років компанія з Валльдюрна планомірно розвивається, при цьому особливу увагу приділяє захисту навколишнього середовища. «Ми прагнемо виробляти екологічно чисті продукти найвищої якості. І наша філософія чудово збігається з підходом Koenig & Bauer. У новій машині реалізовано те, чим ми жили роками», — каже Фабіан Вільгельмс, керівний директор Perga GmbH.

Устатковання мають запустити навесні наступного року. Флексомашина планетарної конструкції зможе друкувати фарбами і на водній, і на спиртовій основі, а спеціальна система теплообміну з контролем сушіння поліпшить енергоефективність і рентабельність виробництва. Фабіан Вільгельмс: «Тестовий друк у Центрі обслуговування клієнтів у Вюрцбурзі неабияк уразив нашу команду. Ми абсолютно впевнені в Koenig & Bauer і Evo XD».

Луїджі Мальоккі, керівний директор Koenig & Bauer Flexotecnica в Італії, коментує: «Зараз ми продали кілька машин німецьким компаніям. Через пандемію деякі клієнти не змогли поїхати в Італію, тому демонстрації Evo XD в Центрі обслуговування клієнтів дуже допомагають».

Підприємство засновано у Валльдюрн-Альтхаймі неподалік від Вюрцбурга понад 50 років тому. Сьогодні Perga GmbH — один з провідних виробників моно- і соекструзійних плівок та паковання на основі PE-HD. Асортимент доповнює продукція з ПЕТ ВТ та інших типів. Компанія ставить на перше місце екологічність і якість, ще 2019 року багато продуктів отримало екосертифікат Blue Angel.

Флексографська машина Evo XD із центральним барабаном і вісьмома друкарськими секціями оснащена сушаркою нового покоління, а також новими системами привода і управління. Обладнання може друкувати з рапортом до 1 070 мм і задовольнить найвищі вимоги до якості друку на різноманітних матеріалах завширшки до 1 320 мм.

Одна з технічних особливостей — високоефективна енергоощадна система вентиляції для проміжних і мостових сушарок. Повністю автоматична система контролю натиску PrintTronic дає змогу переналагоджувати машину без витрат фарби і з мінімальною кількістю макулатурних відбитків, також є «розумний» контроль приведення. Управління при цьому не є аж таким ​​складним: сенсорні екрани в кількох зонах машини забезпечують інтуїтивно зрозумілий доступ до основних функцій. З погляду автоматизації для швидкої зміни замовлення Evo XD є найсучаснішим обладнанням. Залежно від задруковуваного матеріалу техніка може працювати зі швидкістю до 500 м/хв.