Раніше філія Ricoh у Великій Британії співпрацювала з 3D Systems і в 2015 р. вийшла на ринок із власною широкоформатною системою SLS для професійного виробництва деталей з пропілену. Компанія також створила великий центр AM у Великій Британії. Розвиток її 3D-бізнесу прискорився завдяки партнерським стосункам з постачальниками матеріалів BASF та Solvay, а нещодавно Ricoh 3D уклала партнерство з американською Impossible Objects.

Група дослідників з Ricoh розробила унікальний сполучний матеріал, який дає змогу використовувати типові алюмінієві порошки для струменевого 3D-друку. Заявлено, що використання технології Ricoh для видалення надлишків порошку, дає змогу формувати складні внутрішні канали під час друку, що, за словами компанії, неможливо за інших процесів.

Для розробки цієї нової системи зв’язування команда використовувала порошок сплаву AlSi із середнім розміром частинок 35 мкм, покритий так званою «смолою». Основна мета полімерного покриття, пояснює Ricoh, — забезпечити адгезію за рахунок взаємодії з рідким сполучним, а також знизити ризик вибуху. Використовувана сполучна рідина включає органічний розчинник та домішки для забезпечення зшивання покритих смолою частинок порошку.