4 травня 2022 р. на території виставкового центру Fiera Milano проходила церемонія нагородження переможців конкурсу WorldStar 2022. Серед 240 переможців з 36 країн світу й дві українські компанії – ТОВ МНВП «Аріс» Лтд за пакет дой-пак з прозорим вікном для агресивних інгредієнтів та ТОВ «Інпак» (одноразовий пластиковий контейнер з ущільненням і водонепроникною герметичною кришкою), повідомляє журнал «Упаковка».

Оголошуючи переможців з України, ведучий церемонії, генеральний секретар WPO Йоханнес Бергмайр, сказав: «Нагороди отримає країна, яка вже перемогла в нашому конкурсі та обов’язково переможе російських агресорів». Всі учасники церемонії стоячи аплодували під час отримання нагород президентом Клубу пакувальників України Веронікою Халайджі.

Наступного дня проходило чергове, 107-ме засідання Ради директорів WPO.

Зазвичай порядок денний складається з основних питань – звітів президента, генерального секретаря та представників робочих груп з освіти, маркетингу, сталого розвитку, прийому нових членів WPO. На 107-му засіданні члени EPIC за участю Клубу пакувальників України підготували та винесли на голосування резолюцію щодо позиції WPO до нападу росії на Україну. Оскільки до складу організації входять країни, які перебувають в стані конфронтації та мають претензії одна до одної, обговорення резолюції вийшло бурхливим та тривалим. Вперше за останні 25 років голосування було таємним. Та врешті-решт резолюція EPIC переважною більшістю голосів була прийнята.

Ось її текст:

  1. WPO засуджує та виступає проти військових дій росії в Україні. Ті члени WPO, які не згодні з цим, мають добровільно припинити своє членство у WPO. Тим членам WPO, які ризикують безпекою, свободою або навіть життям, відкрито висловлюючи свою думку, але згодні з цією резолюцією, пропонується звернутися безпосередньо до секретаріату WPO для отримання гарантій анонімності.
    2. WPO здійснить негайні дії з розробки та впровадження обов’язкового Кодексу поведінки відповідно до загальноприйнятих вимог прозорості та ділової поведінки. Цей Кодекс поведінки буде винесений на перше засідання Ради WPO після засідання в Мілані 5 травня 2022 року для затвердження членами WPO.
    3. WPO негайно (з 5 травня 2022 року) припиняє до подальшого повідомлення всі види співпраці з (колишніми) членами WPO, які не погоджуються з Резолюцією. Це стосується, зокрема, організації Всесвітнього конкурсу «Зірка паковання», Всесвітнього конкурсу «Старт» серед студентів, розробки та проведення освітніх та навчальних програм, а також участі членів Правління WPO qualitate qua у конференціях та виставках.