У квітні 2022 року Київський картонно-паперовий комбінат ухвалив рішення щодо створення бюджетного фонду на благодійну допомогу у розмірі півмільйона гривень щомісяця.

«Підприємство від початку військових дій не залишалося осторонь. Ми активно допомагаємо всім, хто звертався за допомогою, та самі ініціюємо її у тих галузях, де маємо можливості. Зокрема, ми надавали паковання, допомагали з логістикою гуманітарних вантажів, надавали нашу продукцію та медичні товари для лікарень Києва та Обухова, навіть пекли та роздавали хліб людям, коли в перші дні війни з цим виникали логістичні проблеми, — розповідає голова правління Київського КБК Ігор Олещук. – Ми вирішили питання організації допомоги перевести на новий рівень і тепер надаватимемо її системно через наш благодійний фонд».

Благодійний фонд «Картонник» засновано у 1994 р., раніше він вирішував питання компенсації грошових коштів за лікування працівників, надавав матеріальну допомогу за складних ситуацій та форс-мажорних обставин. З 2008 року на підприємстві діє корпоративне медичне страхування працівників за рахунок комбінату, тож питання медичної компенсації перестали бути завданням Фонду, і він сконцентрувався на наданні адресної благодійної допомоги стороннім особам та організаціям. Зокрема, волонтерам, медичним установам, які допомагають пораненим, а також усім, хто постраждав від війни.