Київський картонно-паперовий комбінат запустив благодійний проєкт з виготовлення ліжок з гофрокартону для українців, які опинилися у складних умовах і вимушені ночувати не в своїх домівках – у центрах для переселенців, у бомбосховищах чи на території бойових дій. Це картонні ліжка, які збираються з коробки на місці за лічені хвилини.

З початку квітня Київський КПК виготовив понад 1000 таких ліжок і готовий це робити й надалі. Ініціатива отримала широкий відгук волонтерських організацій, територіальних громад, благодійних організацій, що підтримують родини переселенців тощо. Для їхніх потреб вже надано понад 600 ліжок.

«Нова Пошта» як соціально відповідальна компанія, яка започаткувала «Гуманітарну пошту України», долучилась до проєкту і стала його логістичним партнером. Адже не всі з тих, хто потребує таких ліжок, можуть забезпечити перевезення своїми силами.

Ліжка виготовлені зі стійкого до вологи картону, витримують вагу у понад 100 кг і збираються за кілька хвилин. Крім того, що не менш важливо, вони повністю підлягають вторинній переробці і не створюють додаткового екологічного навантаження на довкілля.

Така співпраця лідерів галузей допоможе багатьом українцям не лише подбати про здоров’я, а й почуватися комфортніше у непростих умовах.