Інвестиції Feldmuehle у модернізацію заводу в Ітерзені, Німеччина оцінюються в €2,6 млн. У заяві компанії йдеться: «цей крок забезпечить безперервну роботу об’єкта у разі загострення нестачі газу, конкурентоспроможність Feldmuehle перед поточним різким зростанням цін на газ».

Окремо CEPI відреагувала на пакет заходів з підготовки до зими, опублікований Європейською комісією у липні та спрямований на захист громадян та економіки ЄС від наслідків перебоїв із постачанням російського газу. У федерації заявили, що целюлозно-паперова промисловість відіграє фундаментальну роль як постачальник найважливіших продуктів, і закликала держави-члени ЄС враховувати цілі ланцюжки створення вартості при реагуванні на кризу.

«Оскільки його виробництво частково залежить від газу, можливі перебої з газопостачанням галузі вплинуть на всю логістику ЄС, доступність паперового паковання для продуктів харчування та фармацевтичних препаратів, а також основних засобів гігієни», — заявили в CEPI.

Паралельно пакувальний гігант Smurfit Kappa заявив, що має намір у серпні 2022 р. скоротити виробництво на 30-50 тис. тонн.

Також у липні компанія Portals оголосила про екстрене закриття історичної фабрики з виробництва банкнот, чому сприяли високі ціни на енергоносії.