Нові гільйотини європейського виробництва

У травні-червні зміцнився парк післядрукарського устаткування компаній «Тотем» (Дніпро) та «Поліграфіка» (Чернівці). Ці друкарні придбали програмовані паперорізальні машини Grafcut 73H польського виробника Grafmasz.
Ця родинна компанія виготовляє лінійку компактних електро-механічних та гідравлічних різаків, відомих надійною конструкцією. Всю продукцію спроєктовано у відповідності з жорсткими європейськими вимогами. Власне, гідравлічна паперорізальна машина Grafcut 73H, якій надали перевагу підприємці з Дніпра та Чернівців, розрахована для роботи в цифрових друкарнях з високим завантаженням.

МОТИВИ ПОСИЛИТИ ДІЛЯНКИ ПОРІЗКИ ПОЛІГРАФІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
За свій понад десятирічний досвід з надання друкарських послуг компанія «Тотем» (Дніпро) мала досвід експлуатації багатьох різаків: починаючи від сабельних та вживаних гільйотин Ideal з різною довжиною різа (40, 43, 50, 52, 65 см). Для підвищення надійності та передбачуваності виробництва у «Тотемі» завжди працювало дві гільотини.
Із часом компанія «Тотем» придбала першу програмовану гідравлічну гільйотину китайського виробника Bowey: стало очевидно, що за наявності кваліфікованого різчика час порізки друкованої продукції суттєво знижується, а якість покращується, бо помилок стає значно менше.
Проте китайська гільйотина мала певні проблеми з притиском та, відповідно, з обробкою ламінованих виробів. Тому власники «Тотему» придбали вживану Perfecta 76 – якісне
устаткування, але досить солідного віку. Й коли через один маленький світлодіод, що вийшов з ладу, друкарня на три доби лишилася без гільйотини (адекватного сервіса у Дніпрі немає, ремонт та діагностику довелося робити своїми силами) й різати продукцію довелося на стороні, прийшло усвідомлення: лише нове!
Грошей на нову гільйотину рівня Perfecta чи Polar, компанія не мала. Збільшення обсягу друку відбулося після придбання продуктивної машини Ricoh Pro™ C9200, бо доки друкували на Konica Minolta bizhub Press С1100, малий міжсервісний період не давав змоги виготовляти вчасно та якісно всі замовлення клиентів друкарні. І тут з’явився варіант з гільйотиною польського виробника Grafmasz.
У свою чергу, компанія «Поліграфіка» (Чернівці) теж тривалий час користувалася ручною гільотиною Ideal 4700, а після збільшення обсягів робіт придбала компактну електромеханічну гільйотину EBA 6675. Але обладнання виявилося неякісним: почало косо різати, й знадобилося швидко замінювати багато запчастин.
У «Поліграфіці» побільшало замовлень з друку, отже компанія потребувала більш потужну, компактну гільйотину й, бажано, гідравлічну (бо частину замовлень вже доводилося різати на стороні).

Гідравлічна гільотина Grafcut G73H

Обираючи нову гільйотину, власник компанії «Поліграфіка» Віктор Кондрючок розглядав різні варіанти: зокрема, різак Ideal з довжиною різа 72 см. Перевагу гільйотині Grafcut G73H Віктор надав через більш прийнятну вартість та більшу довжину різа.
Внаслідок бойових дій на сході, півночі та півдні України чимало друкарень тимчасово припинили роботу. Тому в компанії «Поліграфіка» на початку березня кількість замовлень суттєво зросла – звісно, постало питання негайно зміцнити «вузьке» місце – порізку друкованої продукції. Й поки різак Grafcut G73H прямував до України, друкарня встигла придбати гільйотину Wohlenberg 78, що була у вжитку.
Сьогодні компанії вистачає й однієї гільотини. Тимчасово закриті друкарні поступово відновлювали роботу, відповідно, й обсяги замовлень на «Поліграфіці», порівняно, з березнем, дещо знизилися, хоча й досі «Поліграфіка» виготовляє чимало продукції для шкіл, що раніше друкувалася у Харкові. Та й чимало кінцевих замовників компанії (зокрема, крафтових виробників) виїхали за кордон.


ПОЛЬСЬКИЙ ВИРОБНИК: ВРАЖЕННЯ ПОЗИТИВНІ
Перш ніж розпочати продаж гільйотин Grafcut, керівник відділу систем друку компанії «Мегатрейд» Владислав Швецов разом з партнерами із компанії «Тотем» Марком Туріним та Костянтином Ігнатенком відвідав завод у Польщі, де подивилися процес виробництва гільйотин. Запрошували й Віктора Кондрючка, але через плани в Румунії він не зміг приєднатися до колег.
Як зазначає Марко Турін, він отримав задоволення, подивившись, як працює малий бізнес у Польщі. У компанії Grafmasz налагоджено повний цикл виробництва обладнання, що всіляє впевненість. Виявилося, що високоякісні промислові гільйотини можна виготовляти дрібними серіями, практично виконуючи індивідуальні замовлення. З іншого боку, на момент відвідання завода українськими підприємцями там виготовлялося 50 гільотин для ринку США, тому Україна для поляків невеликий ринок (до укладення контракту з «Мегатрейд» компанія продала в Україну три гільйотини через іншого дистрибутора).
За підсумками спілкування з представниками польського виробника не виникло жодних питань щодо майбутнього сервісу та постачання запасних частин. Лишилися українці задоволеними і конструкцією гільйотини Grafcut G73H: рівномірний притиск, рівномірний різ.
Щоправда, перед війною компанія «Тотем» замовила два пристрої (на продаж та для себе), зробивши 50% попередньої оплати. Згодом довелося переформатувати замовлення: частину попередньої оплати спрямували на оплату власної гільйотини. Коли компанія «Мегатрейд» відновила роботу логістичного напрямку, гільйотину Grafcut G73H було виготовлено за три тижні та доправлено в Україну.
У свою чергу, Віктор Кондрючок попри агресію росії в Україні й гадки не мав відмовитися від замовлення Grafcut G73H (хоча запит від «Мегатрейд» щодо планів відмовитися
від різака був): «Я тому купую в «Мегатрейд», бо для мене це взірець того, як треба працювати з клієнтом. Це дуже клієнто-орієнтована компанія». Марко Турін після поїздки на завод Grafmasz детально розповів колезі про свої враження від гільйотини, її конструктивні особливості та чому надає перевагу саме їй, а не брендовій вживаній гільйотині – це стало додатковим аргументом на користь Grafcut G73H.


КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ GRAFCUT G73H
Grafmasz виготовляє гільйотини лише двох розмірів (з довжиною різа 52 та 73 мм), в кожному розмірі представлені гідравлічна (дорожча) та електро-механічна модель. Малі гільйотини однофазні, великі – трифазні.
Порівняно з іншими гільйотинами «Тотему» Grafcut G73H має певні переваги. Perfecta 76 (інша гільйотина, що працює в «Тотемі») має спеціальну муфту, великий електромотор, що запускає та розганяє маховик. Й навіть в режимі спокою вона споживає значну кількість електроенергії. Натомість Grafcut G73H споживає мінімальну кількість енергії (світлодіодна стрічка і більше нічого), а гідравліка вмикається лише в момент різання.
Між циклами різання (в момент простоювання) гідравлічна станція не зношується, тому Grafcut G73H – довговічна.
За словами Марка Туріна, швидкість руху ножа (він «ходить повільніше, ніж в деяких брендових різаках) більш важлива для офсетної друкарні, де різчик працює на гільйотині цілу добу. А у цифровій друкарні, де Grafcut G73H застосовується декілька годин на добу, втрати часу на різання не будуть помітні. А значна економія часу на введення програм за допомогою сучасного комп’ютера та якісного програмування компенсує той фактор, що ніж ходить повільніше.


                         Власники «Тотему» Марк Турін та Костянтин Ігнатенко

Основна перевага Grafcut G73H – надійність, крім того, гільйотина нова й має гарантію. Відповідно, з часом у «Тотемі» планують продати Perfecta 76 й придбати ще один різак Grafcut G73H, можливо, електро-механічний.
Порівняно з різальним устаткуванням інших виробників, який має компанія «Поліграфіка» (особливо з електромеханічною EBA 6675), Grafcut G73H, за словами Віктора Кондрючка,
має низку переваг: продуктивніша, точніша.
Зрозуміло, що інший гідравлічний різак компанії Wohlenberg 78 – потужніший, але маючи довжину різання 78 см, він і місця займає значно більше. Крім того, для такої друкарні як «Поліграфіка» Grafcut G73H цілком достатньо – відповідно, одна з гільйотин сьогодні запасна, принаймні з таким завантаженням, як наразі.

Основні особливості Grafcut G73H:
• гідравлічний привід ножа та притиску з контролем тиску;
• 7-дюймовий сенсорний екран з можливістю програмування (до 100 програм різу, до 100 кроків кожна);
• шліфований сталевий стіл (опціонально – повітряний стіл);
• можливість притиску стосу паперу без різання;
• педаль попереднього притиску;
• регулювання зусилля притиску стосу з сенсорного екрану;
• підсвічування лінії різу;
• дворучна захисна система управління різанням;
• ІЧ-бар’єр;
• точне позиціонування затла ручкою, що обертається;
• захисна кришка на задньому столі;
• автоматичне повернення ножа та притиску з будь-якого положення;
• відповідність стандартам CE.


Проте, під час пікових навантажень, коли треба одночасно різати різні замовлення, наявність двох гільйотин виручає (Віктор планує зберегти ще й ручний Ideal 7700, який допомагає в багатьох випадках з невеликими замовленнями, а електро-механічну EBA 6675 – продати, бо Grafcut G73H набагато потужніший, займає практично стільки ж місця й значно продуктивніший).


СИТУАЦІЯ НА РИНКУ
Звісно, обидві компанії, що стали героями нашого матеріалу, відчувають негативний вплив воєнних дій в Україні. Так обсяги друку в компанії «Тотем» у квітні становили 39%, а у травні 61% по відношенню до 2021 року. Інші напрямки діяльності теж просіли. Зокрема, напрямок аутсорсингу обладнання став «оживати» лише у травні. А от в невеликих приватних друкарень, з якими «Тотем» співпрацює за напрямком продажу та обслуговування обладнання, справи й досі просуваються не найкращим чином.
Проте партнери, Марко Турін та Костянтин Ігнатенко, прагнуть реінвестувати гроші у друкарню, оновлювати устаткування, підвищувати рівень якості кінцевої продукції. Тому й триває планова робота з оновлення обладнання.
Чимало в них планів і з популяризації новітнього устаткування, зокрема, заплановано презентацію Grafcut G73H, на яку запросять представників друкарень Дніпра та інших міст України.

Таблиця 1. Технічні характеристики гідравлічної гільйотини Grafcut G73H

Ширина різання

730 мм

Висота різання

100 мм

Привід леза

Гідравлічний

Привід затиску

Гідравлічний

Привід затлу

Електричний. Повністю програмується через сенсорний екран з точністю 0,1 мм

Програмний модуль

100 програм/100 кроків у кожній, функція EJECT (вилучення паперу), режим вирізання візитних карток

Захист

Інфрачервоний захисний бар’єр (фотоелементи) робочого місця, прозорий екран заднього столу, головний вимикач, дворучний запуск різу — синхронний, автоматичне повернення леза в верхнє положення з будь-якого становища

Бічні полиці

Стандартно, 2х376х658 мм

Вимоги до електроживлення

220 В ± 10% / 50 Гц / 2 КВт

Розміри без бічних полиць (ДхГхВ)

1105х1755х1460 мм

Розміри з бічними полицями

1855х1755х1460 мм

Вага

600 кг

Друкарня «Поліграфіка», у свою чергу, має чимало напрямків діяльності: широкоформатний друк, УФ-друк сувенірної продукції, друк по текстилю. І це позитивно впливає на бізнес: якщо потерпає один з напрямків, інші покращують загальну картину.
Віктор Кондрючок не виключає, що в майбутньому відмовиться від якогось депресивного напрямку або певних продуктів (зокрема, у цифровому друці є вироби, виготовлення яких займає багато часу, а маржа незначна).
Підприємець з Чернівців мріє надавати послуги не індивідуального, а «конвеєрного» друку, що звичайно потребуватиме збільшення рівня автоматизації. Втім, на замовленнях, що заходять через посередників, заробіток мінімальний, який, скоріше, створює стабільність. Проте, й ресурсу для роботи з кінцевими замовниками «Поліграфіка» витрачає більше: без менеджера клієнта з вулиці не прийняти, посередники чи компанії, що мають власних дизайнерів чи маркетологів, одразу запускають готові файли на принтер.
Віктор Кондрючок, попри складну ситуацію у країні, прагне зміцнити клієнтську базу. Він зізнається, що йому подобається працювати з виробництвами, що потребують малотиражного паковання та наліпок (компанія друкує чимало стікерів та наліпок на плівці, папері). Крім того, промислові виробництва потре-
бують каталогів, друку технічної документації, іншої продукції.
«Поліграфіка» друкує на всьому (на металі, пластику, картоні, папері), тому цілком могла б бути єдиним підрядником для великих промислових виробництв на всю поліграфію. Якщо такі підприємства працюватимуть, у друкарні буде робота.


Власник друкарні «Поліграфіка» Віктор Кондрючок біля Grafcut G73H

Компанія «Мегатрейд» є офіційним дистрибутором виробника гільйотин Grafmasz в Україні, допомагає ввести обладнання в експлуатацію, навчає операторів, забезпечує профілактичне обслуговування та ремонт, надає гарантію на обладнання впродовж 12 місяців.

iEcho PK 0604 Plus: розумний вибір друкарні «Ліра»

Різальні плотери iEcho PK 0604 Plus/0705 – це вже стандарт для цифрової висічки друкованої продукції в Україні. Загальна інстальована база таких плотерів в Україні – півтора десятки, та їхня кількість постійно збільшується. Власники iECHO PK отримують справжнього універсала, в якому можна комбінувати кілька операцій – контурного різання, надсічки та біговки: різання етикеток будь-якої форми, різання/надсічки стікерів, різання/біговки картону будь-якого типу.
Компанії Hangzhou IECHO Science & Technology Co., Ltd. вдалося реалізувати в компактному пристрої з невеликим робочим столом переваги, властиві важким рішенням для плотерної порізки (автоподача, стрічка, що рухається – вона ж ріжуча основа), тангенціальні інструменти. Ці плотери «зайшли» саме компаніям, що надають послуги оперативної поліграфії. Завдяки CCD-камері високої роздільної здатності, iECHO PK забезпечує точне позиціонування різних матеріалів, автоматичне різання по контуру, вирішення проблем (ручне позиціонування та облік деформації матеріалу, для досягнення простого та точного автоматичного різання).
Черговим власником iEcho PK 0604 Plus стала компанія «Ліра» з Ужгорода.

ВИБІР ТА ПРИДБАННЯ УСТАТКУВАННЯ
Перш ніж придбати iEcho PK 0604 Plus, компанія «Ліра» (Ужгород) декілька років використовувала китайські планшетні плотери, без оптичних міток та з ручною подачею матеріалу.
Вадою цих пристроїв було неякісне бігування. Тому зі збільшенням кількості замовлень, що потребували якісного різання та бігування, у компанії «Ліра» розглянули можливість придбати iEcho PK 0604 Plus. Власник друкарні Андрій Демідов має багато колег, що використовують цей та подібний, але більшого формату плотер iEcho PK 0705 Plus (друкарні Alfa Press, New Media та інші).
Парк для плотерної порізки друкарня «Ліра» планувала оновити ще до війни. Військові дії не вплинули на це рішення, бо Закарпатська область – регіон, куди люди приїздять, а не звідки їдуть. Відповідно, друкарня «Ліра» не втратила замовлення. Лише у перший тиждень воєнних дій обсяги трохи просіли. Сьогодні завантаження компанії не менше, ніж до війни.
Важливо, що у клієнтів друкарні з індустріального сегменту (виробничих підприємств), з якими переважно працює «Ліра», падіння обсягу замовлень чи зменшення їхньої кількості не відбулося (бо з регіону ніхто не поїхав). Навпаки, деякі замовники, прагнучи вийти на європейські ринки, збільшують обсяги, а дехто вже системно працює з європейським ринком.
Під час вибору ріжучого плотера у друкарні «Ліра» звертали увагу на такі функції плотера як бігування та різання, максимальна автоматизація листової подачі, що суттєво підвищує продуктивність та ефективність робочого процесу. Автоматичний конвеєр акуратно укладає оброблений матеріал в приймальний лоток.
Звичайно, операторові треба набратися певного досвіду, але зрозуміло, що запустивши завдання, він може поряд виконувати іншу роботу на іншому обладнання без відриву від процесу. Це позитивно впливає на продуктивність iEcho PK-0604 Plus.
До базової комплектації iEcho PK 0604 Plus у «Лірі» додали сенсорний екран-компьютер, з яким зручніше працювати за умови, якщо грамотно робляться макети. Додаткову опцію, пов’язану зі зчитуванням QR-кодів, в компанії поки вважають недоцільною.
Проблем з запуском плотера не було: ПЗ логічно зрозуміле й жодних складних нюансів не виникло.


ДОСВІД ЕКСПЛУАТАЦІЇ
У компанії «Ліра» постійний обсяг фігурної різки з біговкою (бірки, цінники, картонні коробочки, наліпки, стікер-паки, для порізки наліпок в листах друкарня «Ліра» має ще плотер GCC з листовою подачею). Оскільки плотер iECHO PK 0604 Plus дає змогу одразу робити надсічку та вирізку листів зі стікер-паками, на ньому досить зручно виготовляти таку продукцію.
Посилення ділянки плотерної порізки робить виробничий процес більш передбачуваним, дасть змогу розширити спектр продукції та залучити нових замовників.
Сьогодні процес порізки основних груп матеріалів у компанії вже налагоджено, й у планах робота з більш проблемними матеріалами. Загалом, згідно специфікації, iECHO PK 0604 Plus може різати пінокартон, поролон, спінений поліетилен, пінолон, картон, гофрокартон, пластики, багатошаровий АБС, ПВХ-плівку, синтетичний папір, світлоповертаючі матеріали, магнітний вініл.
Офіційний представник виробника плотерів iECHO PK «Мегатрейд» зазвичай пропонує iECHO PK 0604/0705 у комплектації з тангенціальним, флюгерними ножами, бігувальним коліщатком у двох варіантах – з комп’ютером або без. Наявність різних ножів у iECHO PK – це можливість для оператора швидко переходити з одного замовлення на інше та не змінювати налаштування, обираючи ніж залежно від типу матеріалу.

У версії iEcho PK-0604 Plus до комплектації входить осцилювальний тангенціальний інструмент EOT, що робить iECHO PK унікальним автоматичним ріжучим плотером з максимальним спектром матеріалів для обробки (гофрокартон, мікрогофрокартон, пінокартон) завтовшки до 6 мм. Характер руху ножа (не ріже, а пиляє) уможливлює роботу з пухкими та товстими матеріалами без задирів. Він ефективний навіть при різанні тонких матеріалів.

Бігування відбувається за допомогою коліщатка, і, як зазначає Андрій Демідов, для бігування можна задавати декілька проходів коліщатка, якщо матеріали досить грубі, або відбувається бігування паралельних ліній з заданим відступом, що дає змогу бігувати щільні картони без жодних проблем.
Віддаленість від сервісу спонукає друкарню «Ліра» більшою мірою самостійно обслуговувати iEcho PK 0604 Plus, ніж покладатися на сервісні контракти (вона має досвід самостійного обслуговування подібної техніки). Тому укладати сервісну угоду з обслуговування Андрій Демідов поки не бачить сенсу.

Власник друкарні «Ліра» Андрій Демідов поруч з плотером iEcho PK 0604 Plus

Таблиця 2. Технічні характеристики iEcho PK-0604 Plus

 Параметр

Значення

 

Площина порізки

600х400 мм

 

Ріжучий інструмент

Універсальний ріжучий інструмент, електричний осцилювальний ніж), бігувальне коліщатко, інструмент для перфорації

Тип матеріалу

Дошки KT, поліпропілен, пінопласт, наліпки, світловідбиваючий матеріал, картон, пластик, гофрокартон, гофропластик, дошка ABS, магнітні наліпки

Товщина порізки

≤ 6 мм

Притиск

Вакуумна система

Макс. швидкість різання

1000 мм/сек

Точність різання

± 0,1 мм

Формат даних

PLT, DXF, HP/GL, PDF, EPS

Вимоги до електроживлення

220 В ± 10%/50 Гц/4 КВт

Розміри

2350х900х1150 мм

Вага

230 кг

ПОДАЛЬШІ ПЛАНИ
Друкарня «Ліра» наразі впроваджує нову версію Web-to-Print, яка в тому числі підтримуватиме продукцію, що можна обробляти на iEcho PK-0604 Plus (зручний редактор, в якому користувач зможе зробити дизайн коробки, з потрібними налаштуваннями файлів, щоб легко виконати замовлення на iEcho PK 0604 Plus).
«Ми завжди намагалися крокувати в ногу з ринком, не випереджати його та не відставати», – зазначає Андрій. До речі, у червні компанія інсталювала ще дві одиниці широкоформатного обладнання (УФ-принтер та ріжучий широкоформатний плотер).
Інвестиції пов’язані з високим попитом на якісні наліпки, що тримаються при зовнішньому використанні.

Компанія «Мегатрейд» є офіційним дистрибутором Hangzhou IECHO Science & Technology Co., виробника промислових плотерів iEcho PK в Україні, допомагає ввести обладнання в експлуатацію, навчає операторів, забезпечує профілактичне обслуговування та ремонт, надає гарантію на обладнання впродовж 12 місяців.

TaulerSMT 4.0. у друкарні «Една» спростив процес виробництва, знизив собівартість продукції та усунув проблему з ламінацією паперової продукції

Друкарня «Една» – відомий на ринку України виробник комплексних комерційних замовлень та пластикових карток й інших носіїв з пластику. Для ламінування продукції компанія раніше використовувала ламінатор YDFM 720, який вже не порався з наявними обсягами. Задля гарантованого забезпечення безперервного робочого циклу компанії був потрібен ще один, бажано автоматичний, ламінатор.

МОТИВИ ВИБОРУ
Юрій Юрченков, керівник ТОВ «Една», звернув увагу на промислові системи іспанського виробника Tauler й, зокрема, на промисловий ламінатор TaulerSMT 4.0.
Для власника друкарні важливими були:
• повна автоматизація процесу виробництва, вкл. подавання, яке іноді буває слабким місцем;
• підвищення швидкості ламінування з мінімальною участю оператора;
• обробка аркушів розмірів більшого за А3 формат;
• вузол подачі подачі матеріалу, його надійність і якість роботи на високих швидкостях.
Основним критеріями вибору, за словами Юрія, стала простота управління – досить 10 хв. для початкового навчання оператора.

Як підкреслюють у компанії «Мегатрейд», що є ексклюзивним представником Tauler в Україні, промислові ламінатори Tauler особливо ефективно обробляють відбитки, видрукувані на ЦДМ Ricoh, що є важливим для друкарні «Една», в парку поліграфічного обладнання якої є Ricoh Pro C7100X.

Й, по суті, вся робота оператора зводиться до натискання однієї кнопки, решту ламінатор зробить сам.
А от опцію вибіркового фольгування підприємець не розглядає як важливу, її недоцільно використовувати для середніх і довгих накладів через високу вартість фольги.
Запуск ламінатора відбувся 21 лютого. Постачання пристрою відбулося в обумовлені терміни. Ламінатор прийшов у зібраному вигляді, й повністю готовим до роботи. Інсталяція та запуск зайняли кілька годин. Сервісного обслуговування подібної техніки не передбачено, оскільки немає деталей, які потребують регулярної заміни.

ДОСВІД ЕКСПЛУАТАЦІЇ
У друкарні «Една» є два напрямки діяльності:
• виготовлення комплексних замовлень (де потрібна якісна ламінація);
• виготовлення пластикових карток.
Жоден рулонний ламінатор не підходить для виготовлення пластикових карток, – пояснює Юрій Юрченков. При виробництві пластикових карток використовуються інше обладнання, і процес суттєво відрізняється від банального накочування плівки до поверхні листа. Описати процес виробництва карток скоріше можна словом «спікання». Листи пластику нагріваються до температури в 120-150° С і витримуються за такої температури і тиску 100-150 атмосфер (100-150 г/см²) впродовж 10-12 хв., після чого охолоджуються до температури трохи вище за кімнатну. Тому Tauler SMT4.0 використовується лише для роботи з папером.
«Една» – перша компанія на ринку України, яка почала використовувати цифрові машини Ricoh при виробництві пластикових карток. Устаткування працює і безвідмовно виконує єдине та основне завдання – якісний друк на досить широкому спектрі матеріалів.
З іншого боку, інсталяція Ricoh Pro C7100X дала змогу компанії «Мегатрейд» розширити ринок збуту, оснастити подібним обладнанням конкурентів друкарні та загалом вивести ринок пластикових карт на новий вищий рівень.


Власник друкарні «Една» Юрій Юрченков та менеджер компанії «Мегатрейд» Дмитро Белявцев біля ламінатора TaulerSMT 4.0

«Поки важко сказати про вади ламінатора: він ще не встиг нормально попрацювати, але навіть за тими невеликими роботами, що вже виконані на ньому, можна з упевненістю заявити – очікування виправдалися!», – зазначає Юрій.
Придбанням Tauler SMT4.0 власник друкарні «Една» цілком задоволений, це:
• дало змогу відмовитися від використання струменевого друку з купою проблем;
• значно підвищило швидкість виробництва;
• дозволило знизити собівартість продукції;
• усунуло проблему з ламінацією паперової продукції із «плашковими» макетами із щільним задруковуванням.
Таблиця 3. Технічні характеристики TaulerSMT 4.0.

Параметр

Значення

Макс. розмір листа

550х790 мм

Мін. розмір листа

220х250 мм

Швидкість

2-25 м/хв.

Щільність паперу

130 до 400 г/м²

Товщина плівки

20-42 мкр

Вимоги до електроживлення

8 кВт/400 В/50 Гц

Захист

Відповідно до норм CE, аварійні зупинки та датчики безпеки

Габарити, вага

180х120х250 см, 850 кг


Особливості промислового ламінатора Tauler SMT4.0:
• має повністю автоматичну систему подавання і розділення аркушів;
• працює з аркушами розміром до 550х790 мм;
• включає інтегрований безшумний компресор;
• ламінаційний вал має антипригарне покриття;
• може здійснювати вибіркове фольгування (після нескладної заміни плівки на фольгу остання закріплюється поверх чорного тонера).

Як підкреслюють у компанії «Мегатрейд», що є ексклюзивним представником Tauler в Україні, промислові ламінатори Tauler особливо ефективно обробляють відбитки, видруку-
вані на ЦДМ Ricoh, що є важливим для друкарні «Една», в парку поліграфічного обладнання якої є Ricoh Pro C7100X.

Компанія «Мегатрейд» є офіційним дистрибутором компанії Tauler в Україні, допомагає ввести обладнання в експлуатацію, навчає операторів, забезпечує профілактичне
обслуговування та ремонт, надає гарантію на обладнання впродовж 12 місяців.