«Ми розробили систему 12K Printbar System, щоб полегшити інтеграцію до існуючих процесів. Вона відкриває нові можливості для додавання цифрового друку до існуючих виробництв», — каже Грег Балч, віце-президент та генеральний менеджер групи інтегрованих струменевих рішень Fujifilm.

Найчастіше подібні друкарські блоки використовуються для імпринтингу (додавання змінних даних до попередньо видрукуваної у аналоговий спосіб продукції). Існує багато різних принтбарів, але Fujifilm вже досягла успіху зі своїми системами 4300 і 42K. Ширина друку 12K — 127 мм. Теоретично з кількох блоків можна зробити панель більшої ширини. Модуль сумісний з водними, пігментними, УФ- і сольвентними чорнилами та використовує систему циркуляції чорнил Fujifilm ReadyJet, тому ймовірність засмічення сопел зводиться до мінімуму.

Fujifilm 12K Printbar System також має систему рідинного охолодження та використовує автоматизовану систему управління потоком чорнил, що складається з датчиків, приводів та алгоритмів управління. 12K мінімізує втручання оператора для здійснення продування, очищення форсунок та регулювання елементів управління.

Система 12K Printbar System призначена для швидкого запуску та досягає вражаючої швидкості друку 305 м/хв. Вона може використовуватися для додавання унікального змінного тексту та графіки у прямі поштові розсилки, матеріали транзакційного друку, паперове паковання тощо.

Fujifilm Integrated Inkjet Solutions розробила друкарську панель 12K на основі друкувальних голівок Dimatix Samba.

«Система 12K Printbar від Fujifilm включає ергономічні функції регулювання та автоматизації управління чорнилами, завдяки чому якість зображення залишається незмінною впродовж тривалого часу, мінімізуючи витрати і перебої в роботі за рахунок відсутності потреби в добавках для кондиціювання чорнила, — каже Стів Атертон, старший менеджер з управління продуктами та маркетингу підрозділу інтегрованих струменевих рішень FUJIFILM.

Система 12K Printbar System є комерційно доступним продуктом.