Нагадаймо, що компанія має найбільший парк ЦДМ в Україні, у тому числі:

  • повнокольорові Konica Minolta Accurio PRESS C6100 (2 шт.), Konica Minolta bizhub PRESS C1100 (3 шт.), Konica Minolta bizhub PRESS C2060;
  • монохромні Konica Minolta bizhub PRO 1100/1051/951.

Частину устаткування встановлено на виробничому майданчику у Києві, а інші ЦДМ передано партнерам у регіонах (зокрема, двом друкарням у Рівному та Житомирі), де вони продовжують працювати на умовах контракту S+M.

Напередодні високого сезону у поліграфії компанія «Карбон-Сервіс» відчула потребу посилити потужності монохромного друку, бо під час війни деякі замовники економлять, і питома частка простих замовлень подеколи збільшується. Крім того, наявне устаткування треба було продублювати, щоб уникнути проблем, пов’язаних з вчасним обслуговуванням клієнтів, особливо за умов постійних перебоїв з освітленням та ускладнень з логістикою.

Отже, у вересні «Карбон-Сервіс» інсталювала ЦДМ Konica Minolta bizhub Press 1250. У друкарні добре знайомі з можливостями практично всіх монохромних ЦДМ Konica Minolta, свого основного партнера. Тому введення в експлуатацію та перші місяці виробничого використання ЦДМ не викликали жодних проблем.

Можливості Konica Minolta bizhub Press 1250 дають змогу виготовляти широкий спектр ділової канцелярії, звіти, нескладні буклети, листівки тощо. ЦДМ друкує з роздільною здатністю 1200x1200 dpi, відтворює 256 градацій сірого. Швидкість друку Konica Minolta bizhub Press 1250 — 120 стор. А4/хв. (або 70 стор. А3/хв.). Цілком прийнятний і діапазон паперу для роботи: 40-350 г/м² (50-300 г/м² – у дуплексі).

Працює ЦДМ з паперами макс. розміру 324×483 мм. Konica Minolta bizhub Press 1250 має ємність подавальних лотків до 18 000 та приймальних до 15000 арк.

Настрій у керівників «Карбон-Сервісу» щодо високого сезону в поліграфії стримано-оптимістичний. Компанія вже відчуває певне збільшення кількості замовлень та навіть залучила до роботи додатковий персонал. Як системна друкарня «Карбон-Сервіс» за будь-яких умов розмірковує про інвестиції у посилення виробництва, але деякі плани власників компанії через агресію росії відтерміновано. Втім, до них повернуться вже найближчим часом.