Нові кольори додаються до більш ніж 2350 кольорів, які вже присутні у всіх продуктах Graphic System, вкл. Formula Guide, що є флагманським продуктом компанії

Pantone Matching System регулярно переглядається командою кольорознавців Pantone та експертами ринку «для подальшого заповнення прогалин у існуючій системі та забезпечення ще більшої гами доступних кольорів, можливостей, інтеграції та стандартизації для графічних та продуктових дизайнерів, брендів, друкарень, конвертерів та виробників чорнил».

На практиці, однак, зміни в кілька відсотків і навіть частки відсотків однієї з фарб призводять до появи на ринку неузгоджених версій довідників Pantone. Професіонали в галузі графіки висловили стурбованість щодо явних невідповідностей між попередніми друкованими посібниками та відсотками, зазначеними в деяких нових колірних формулах. Змінилася навіть формула відомого Reflex Blue.

Експерт із кольору Едді Хаген каже: «Дизайнери можуть аплодувати цьому (більше кольорів на вибір!), але друкарі ламають голову… Pantone тепер використовує гомеопатичні склади фарб, аж до 0,1%!». Всі кольори Pantone тепер поєднуються з 11 базових фарб і безбарвного розріджувача, раніше використовувалося 18 базових фарб.

«Pantone Formula Guide – це довідник та відправна точка для основних даних Pantone, розроблений у 2010 році. А Pantone Master Digital Data – це справжній колір. В останньому Pantone Formula Guide відображено переглянуті рецепти. У результаті ви можете спостерігати невелику розбіжність кольору за різних накладів», — заявляє компанія.