Представники Z Due, які працюють у тісному партнерстві з іншим організатором конференції – англійським репроцентром Reproflex3, розповіли про інноваційні технології останнього – рішення Blue Edge та Vortex для друку по гофрокартону.

Blue Edge – алгоритм, що створює стохастичні растри, придатні до роботи на мікрогофрокартоні з глянсовим лайнером. Алгоритм мінімізує витрату фарб, забезпечує ширше колірне охоплення, менше розтискування та підвищення оптичної щільності фарб. Істотна перевага – можливість відтворення багатьох кольорів Pantone у режимі CMYK.

Реалізувати цю перевагу, як зазначив доповідач, можливо лише на друкарських машинах, здатних виконувати дуже якісний високолініатурний друк.

Алгоритм сприяє формуванню на пакованні реалістичних зображень фотографічної якості.

Зовсім інша спеціалізація у алгоритму Vortex, що не потребує наявності «просунутих» друкарських машин і призначений для друку на крейдованих і матових лайнерах, на всіх профілях гофрокартону, на субстратах, з високим рівнем всочування. Важливо, що рішення може бути адаптоване до різних друкарських умов і матеріалів.

Як зазначив комерційний директор Z Due Умберто Кантоне, «за допомогою того самого анілоксового валу можна друкувати на крейдованих і матових лайнерах з високою якістю». Базується інноваційна технологія на використанні технології Kodak Flexсel NX. Можливість друку з високою роздільною здатністю на макулатурних лайнерах за допомогою алгоритму Vortex, що дає змогу застосовувати анілокси з великим фарбоперенесення, відповідає сучасним тенденціям переходу на друк виключно за відновлюваними матеріалами, сприяє підвищенню ефективності роботи сучасних виробництв.