«Растеризація змінних даних у реальному часі для високошвидкісних цифрових друкарських машин є серйозною проблемою, оскільки потребує дуже високої постійної швидкості передачі растрових даних на друкарську машину. На жаль, різноманітність PDF-файлів та обчислювального обладнання призводить до того, що складні завдання можуть оброблятися надто повільно для потокової растеризації.

Цю проблему посилює наявність на ринку величезної кількості творців PDF-файлів, які надають перевагу багатому дизайну, не замислюючись про растеризацію та друк. Оператори ЦДМ були змушені обробляти завдання заздалегідь (у той час як їхня друкарська машина простоювала) або обробляти завдання поточно і сподіватися, що DFE зможе надати дані зі швидкістю друку машини.

«Цей ризик робив досі недоцільним використання у виробництві потокових систем RIP для високошвидкісних струменевих машин», — пояснює Ерік Уорралл, віце-президент з продуктів та послуг Global Graphics та автор патенту.

У системі SmartDFE використовуються штучний інтелект та машинне навчання для створення інтелектуальної моделі растрового процесора, адаптованої до обчислювального обладнання кожного виробника друкарських машин (охоплює понад 1000 операцій із PDF, які виконуються у Harlequin RIP). Ця модель може розібрати будь-яке завдання друку у форматі PDF та передбачити мінімальну постійну швидкість передачі растрових даних, а отже, і швидкість друку, яка може бути досягнута, що дає змогу операторам друкарських машин приймати обґрунтовані рішення та ефективно планувати виробничі процеси.

«Ми подали заявку на цей патент два роки тому, задовго до того, як штучний інтелект став повсякденним терміном, але це дуже практичне застосування штучного інтелекту, яке вирішує давні проблеми у струменевому виробничому друці», — додає Уорралл. Технологія може застосовуватися у всіх областях цифрового друку, але найбільшого поширення вона набуде, на думку виробника, у вимогливих високошвидкісних однопрохідних струменевих пристроях безперервної подачі в транзакційному друці, високопродуктивних широкоформатних пристроях, принтерах для друку паковання, текстилю та інших промислових областях.