Не тому, що цього «дракону» не існує, а тому, що декілька Ricoh Z75 вже прямують до друкарень по всій Європі. Перша вже інсталюється, друга має приземлитися за кілька тижнів, й невдовзі першу машину буде інстальовано у Великій Британії (Ricoh не повідомляє, яка компанія отримає машину). Компанія прагне створити якомога більшу базу користувачів Ricoh Z75 по всій Європі, яку можна використати до відкриття drupa у травні наступного року.

Заповнити прогалину виставкового залу демонстраційною машиною не є пріоритетом. Але поки Ricoh робить акцент на демонстрації вражаючих зразків друку, вироблених в Японії, й надсилає зацікавленим клієнтам відео з локації Heeters у США, де відбувається тестування машини.

Під час заходу Print Evolution Live, присвяченого запуску тонерних машин нового покоління, директор комерційного друку Ricoh у Великій Британії Тім Картер зазначив, що Z75 «єдиний струменевий друкарський пристрій, який використовує чорнила на водній основі, вдосконалює цифровий друк та забиратиме дедалі довші наклади в офсетного друку». Саме на це спрямовані зусилля виробника, який прагне зберегти ідеальну фактуру матеріалу, що може розтягнутися під дією вологості та стиснутися при нагріванні.

Тім Картер також натякнув на створення абсолютно нової струменевої машини з безперервною подачею.

Багато на заході говорили про «робочі конячи» — тонерні Pro C9500 і Pro C7500. Залишився ще місяць або близько до того, перш ніж почнуться постачання Pro C7500, тоді як постачання Pro C9500 вже почалися. «Цього місяця ми здійснюємо перші інсталяції, — каже Картер, — і маємо досить великий запас замовлень, які потрібно виконати як через службу прямих продажів, так і через наших постійних партнерів».

У Телфорді на заході Print Evolution Live продемонстрували обидві машини для комерційних друкарень, а також і органів державного сектору. Подібні запуски планували провести одночасно по всьому світу. Це стало продовженням першої події New Dawn, в рамках якої було представлено C9100 і C7100 у 2014 році, а також C9200 і C7200 у 2018 р., тому компанія Ricoh назвала цю подію еволюційною.

«Ми поставили автоматизацію в основу розробки C9500, — каже Картер. — Завдяки цьому машина має високий рівень продуктивності». Компанія Ricoh врахувала відгуки виробників по всьому світу: так діапазон щільності паперу для друку у дуплексі розширено до 40-470 г/м².

Останній показник є «теоретичним»: випробування показали, що можна друкувати на матеріаліх завт. 700 мікрон: паковання, вітальні листівки та обкладинки книг. У специфікації Ricoh зазначено 600 мікрон, і деякі фахівці вважають, що навіть більш товстий матеріал буде можливим. Пристрій ідентифікації медіа може завантажувати профілі з Ricoh Cloud, скорочуючи час для налаштування машини для нової поверхні.

ЦДМ Pro C9500 виконує двобічний друк аркушів завд. 960 мм із щільним зчепленням, що забезпечується системою поворотного важеля, яка діє як бічна система. Розширення дозволяє виготовити восьмисторінкову сфальцовану брошуру з використанням Ricoh Pro C9500.

У Pro C9500 використовується оновлений тонер. Частинки пігменту такі ж, як і в попередніх машинах, але застосовується трохи більше проявника, щоб розширити можливості машини. Змінено конструкцію блоку закріплення, що дало змогу розширити типи текстурованих матеріалів, на яких можна друкувати.

Ricoh перейшла на нові RIP Fiery DFE та нову ОС для обох машин. Це забезпечує новий інтерфейс для ОС Ricoh і Fiery N50 або N70 DFE на одному екрані. ОС завантажується з SSD, що значно скорочує час запуску. Той самий інтерфейс буде використовуватися на R75. Оператор може взаємодіяти з Fiery, наприклад, щоб покращити відтворення зображення без потреби повертатися до початкової сторінки та програми.

Pro C7500 базується на наборі функцій, які зробили C7200 провідною «робочою конячкою». П’ятий білий колір тепер можна розташувати у першій тонерній секції, що дає змогу надрукувати наступне чотирикольорове зображення на темному матеріалі, на плівці або на підкладці з плівкою.

П’ятий колір тепер залучено до кольорового синтезу, наприклад, для створення неоново-рожевого кольору, щоб досягти більш гладких тонів шкіри або яскравішого кольору на відповідних роботах.

Користувач може використовувати функцію Fiery Spot Pro для створення бібліотеки плашкових кольорів, задіювати розширені можливості гамми додаткового п’ятого кольору. Налаштувати їх набагато легше, ніж роздрукувати патчі та обирати найбільш ймовірний варіант, який користувачі мали використовувати.

У ЦДМ Pro C7500 тепер використовується така ж гнучка стрічка перенесення, що й у флагманській друкарській машині (Pro C9500), що покращує її здатність друкувати на текстурованих матеріалах.

Макс. довжина листа становить 1260 мм. Паперові профілі завантажуються з хмари за лічені секунди разом із компенсаціями, щоб забезпечити ідеальну реєстрацію лиця та звороту. Змішані мультимедійні завдання тепер можна виконувати зі швидкістю 95 стор./хв.

Додаткова функціональність у тонерних новинок є – питання, на яке потрібно відповісти, полягає в тому, наскільки користувачі можуть використовувати те, що їм доступно, для побудови бізнесу.