Заснована в Туреччині компанія Myth.AI спочатку була створена для просування власної лінії елітного одягу Women&Women, а тепер пропонує генеративне рішення на основі ШІ, яке використовує візуальні або текстові підказки для спрощення розробки нових та унікальних візерунків для брендів по всій Європі.

Технологія значно скорочує час для створення індивідуальних моделей, а також допомагає створити більш екологічний процес проєктування та виробництва за рахунок зниження потреби у зразках, які зрештою опиняються на звалищі.

Myth.AI дає змогу експериментувати з матеріалами та лекалами у цифровому форматі, приймаючи більш обґрунтовані рішення перед фізичним виробництвом одягу.

Myth.AI вже використовується в Європі в індустрії текстильного дизайну, вартість якої оцінюється в $161,4 млрд. Такі бренди як Ratti (Італія), Telater (Іспанія), Sun Textile, Elyaf Textile, Gama Textile, Zorlu Textile, Halmer Fabric (Туреччина) вже застосовують цю технологію, як і відомий бренд керамічної промисловості Vitra.

Фінансування буде використано для подальшого розширення діяльності у Великій Британії, а також для вивчення нових ринків, що дасть компанії змогу диверсифікувати діяльність, не обмежуючись поточним застосуванням у текстилі та створенні інтер’єрних моделей.

Після залучення коштів Myth.AI планує розпочати подальшу експансію.

Myth.AI спрощує процес створення унікальних малюнків, текстур та мотивів на основі візуальних чи текстових підказок. Крім іншого інструментарій дозволить адаптувати унікальні форми до візуальних 3D-моделей, які позбавляють потреби фізичного робочого процесу і підвищують продуктивність.

ПЗ допомагає дизайнерам обрати відповідні зразки тканин, моделюючи їх зовнішній вигляд та відчуття у віртуальному середовищі, скорочує потребу у фізичних зразках та фізичних прототипах та фурнітурі, зменшуючи відходи матеріалів. Myth.AI залучив понад мільйон доларів для розвитку платформи ІІ для створення візерунків та патернів Засновник Myth.AI Ожхекан Устгюл пояснює: «Наша технологія наразі дає змогу брендам створювати оригінальні візерунки впродовж кількох хвилин, що виділяє їх у галузі. Радикально спрощуючи цей процес, ми не лише підвищуємо ефективність, а й вирішуємо проблеми стійкості моди, значно скорочуючи кількість зразків тканин та прототипів».