Завдяки партнерству з клієнтами в сфері проєктування з доданою вартістю для послуг адитивного виробництва (DfAM)1, 3DEO прискорює виробництво інноваційних і конкурентоспроможних продуктів на ринках аерокосмічної промисловості, медицини/охорони здоров’я, напівпровідників і промисловості.

В останні роки вдосконалення виробничих процесів та інновації продуктів з використанням металодобавкового виробництва (AM) розширюються, особливо в аерокосмічній галузі, медицині та охороні здоров’я, а також в індустрії напівпровідників. Крім того, у секторах автомобільного та промислового обладнання почалася використовуватися ця технологія для скорочення витрат і часу на розробку, зменшення ваги та виробництва запасних частин і функціональних форм.

З іншого боку, в Японії вірять в звичайну обробку металу на основі точного лиття, що сприяло розвитку машинообробної та складальної промисловості, а також оптимізації ланцюжка постачання з точки зору якості та вартості.

Незважаючи на те, що спостерігається рух у бік досліджень і розробок технологій AM і DfAM, бар’єри для впровадження на виробничих майданчиках є високими, і, як наслідок, ланцюг постачання значно відстає від тенденцій інновацій.

Інвестиції зроблені DBJ, який сприяє «технологічним інноваціям і реорганізації промисловості», і Epson, який сприяє «інноваціям у виробництві» відповідно до свого Epson 25 Renewed Corporate Vision. Інвестиція була здійснена через Фонд стартапів та інновацій DBJ2, який є частиною Specified Investment Operations3 DBJ, оскільки він підтримуватиме розширення бізнесу 3DEO в Північній Америці та Японії з точки зору капіталу та сприятиме інноваціям і підвищенню конкурентоспроможності японського виробництва.

Визначальні риси 3DEO та його обладнання:

  • мета компанії — надати клієнтам можливість впроваджувати інновації, проєктувати та масштабувати унікальні продукти за допомогою запатентованої технології 3DEO та провідних у галузі можливостей DfAM. 3DEO дає змогу інженерам відкривати нові можливості в дизайні та розробці продуктів;
  • бізнес-модель — повністю інтегровані послуги дизайну та виробництва для 3D-друку з металу. На додаток до навчання та досвіду DfAM, 3DEO позбавляє клієнта великого тягаря навчання та масштабного впровадження процесів AM, використовуючи свою власну технологію;
  • унікальне повне стекове рішення 3DEO — власна наскрізна технологічна платформа 3DEO (18 патентів), а не просто 3D-принтер, що складається з ПЗ, металевих 3D-принтерів, робототехніки, матеріалів і виробничих процесів.

DBJ і Epson завершили процедури, пов’язані з Комітетом з іноземних інвестицій у Сполучених Штатах (CFIUS) 14 грудня 2023 року. DBJ надаватиме практичну підтримку 3DEO та тісно співпрацюватиме з Epson та іншими зацікавленими сторонами, щоб активно підтримувати 3DEO у розвитку її бізнесу та збільшенні корпоративної вартості.

Крім того, DBJ здійснюватиме зв’язок всіх залучених сторін, вкл. національні та місцеві органи влади та відповідні приватні компанії, і сприятиме соціальному впровадженню DfAM в Японії, маючи на меті сприяти інноваціям та реструктуризації виробничої промисловості.