Оператори додрукарської підготовки часто мають недостатні засоби контролю (особливо при друкуванні завдань, що містять прозорі шари) або маніпулюють ілюстраціями вручну в таких програмах, як Adobe Illustrator. Але це не ефективно, особливо під час роботи з великими або багатосторінковими проєктами.

За словами Пола Наполітано з Xitron, IntelliTrap є ідеальною платформою для ефективного застосування налаштувань трепінгу при додрукарській підготовці та збільшує продуктивність роботи на 70%, особливо при роботі зі складними ілюстраціями. «IntelliTrap повністю налаштовується для будь-яких умов офсетного друку, і працює з PDF-файлами, що надходять в рамках робочого потоку Navigator, що набагато швидше, ніж трепінг в RIP».

Перейшовши від обробки RIP до інтерактивної обробки у форматі PDF, інженери Xitron використовували досвід Hybrid Software. Кінцевим результатом став швидкий і простий у використанні модуль трепінгу IntelliTrap, який може використовуватися в повністю автоматизованому режимі або бути налаштований таким чином, щоб дозволити операторам перевіряти трепінг та вносити зміни на льоту, перш ніж передавати роботу в RIP і на виведення. Наприклад, для перевірки оператори можуть ввести значення неприведення в програмі перегляду, щоб переконатися, що параметри належним чином компенсують проблеми з друком.