Також оголошено про новий ProStream 3160, флагманську модель серії ProStream 3000 зі швидкістю 160 м/хв. Новий набір полімерних пігментних чорнил, якими також друкують принтери серії ProStream 2000, забезпечує високу стабільну офсетну якість друку за номінальної швидкості, одночасно розширюючи діапазон щільності носії.

ЦДМ серій ProStream 2000 і ProStream 3160 забезпечують надшвидке виробництво, дозволяючи друкарським підприємствам перенести більші обсяги роботи з офсетних і застарілих технологій. ЦДМ ProStream 2000 є ідеальним інвестиційним вибором для загальних і спеціалізованих комерційних постачальників послуг друку, які переважно виготовляють високоякісні додатки на носіях меншої щільності або на широкому діапазоні типів і щільностей носіїв і бажають перенести довгі наклади з офсетного на цифровий друк.

ЦДМ ProStream 2000 однаково сподобається книжковим друкарням, які в основному виготовляють замовлення на носіях без покриття, але прагнуть диверсифікувати виробництво носіїв з покриттям, а також компаніям з ділових комунікацій, які хочуть вийти за рамки традиційних завдань друку, таких як звіти, рахунки-фактури та виписки, й виготовляти матеріали високоякісної прямої поштової розсилки, брошур та інформаційних бюлетенів за допомогою економічно ефективних і гнучких засобів виробництва.

До нової серії входять дві моделі – ProStream 2080 зі швидкістю 80 м/хв. та ProStream 2133 зі швидкістю 133 м/хв. Вони можуть друкувати у дуплексному режимі до 1790 чотириколірних відб. A4 за хвилину або 11300 аркушів B2 на годину, що відповідає 58 млн відб. A4 на місяць, на полотнищі завш. до 558 мм. Оптимальна якість друку та нанесення на будь-якій швидкості забезпечується власними п’єзодрукарськими голівками з роздільною здатністю 1200 dpi та системою кондиціонування паперу Canon Smart ColorGrip, а також новим набором полімерних пігментних чорнил для розширеної колірної гами (червоні яскравіші, чорні темніші).

Вбудований контроль якості від Canon, високопродуктивна камера, яка перевіряє якість друку та автоматично вносить зміни в режимі реального часу, також допомагають забезпечити незмінну якість від першої до останньої сторінки. Крім того, серія ProStream 2000 містить системи, які забезпечують стабільну безперервну подачу чорнил під час високошвидкісного друку з великим покриттям чорнилами для постійної однорідної якості друку.

Цю вихідну якість також було незалежно підтверджено Науково-дослідним інститутом медіатехнологій Fogra відповідно до найвищого стандарту «A» сертифікації FOGRA51. ЦДМ ProStream 2000, демонструючи зосередженість Canon на зниженні екологічного впливу своїх продуктів і операцій, потребують на 29% менше енергії та виробляють на 36% менше об’єму вихлопних газів і викидів тепла, ніж її попередниці серії ProStream 1000, зберігаючи той самий діапазон швидкості/щільності носіїв. Як і у випадку з ProStream 3000, система високоавтоматизована, включаючи автоматичне управління з’єднаннями, для мінімізації відходів і простоти використання, тоді як джерело живлення серії 2000 також було переміщено, щоб покращити доступність для простоти та швидкості обслуговування.

Ганс Шмідбауер, директор з маркетингу та інновацій напряму комерційного друку Canon EMEA коментує: «Canon постійно прагне розробити нові технології, які пропонують клієнтам максимальну віддачу з точки зору повернення інвестицій і дають їм змогу адаптуватися та досягати успіху на мінливому ринку.

У випадку з ProStream, досягнення, які ми запровадили в останні роки, забезпечують виняткову якість, продуктивність і економічну ефективність для великих обсягів додатків на вимогу на різних типах і щільностях носіїв. А з впровадженням ProStream 3160 зі швидкістю 160 м/хв. ми ще більше покращуємо точку беззбитковості, щоб запропонувати клієнтам ще більшу економічну ефективність. Ми розуміємо, що один тип устаткування не підходить для всіх, і з запуском нової серії ProStream 2000 у нас тепер є бездоганний портфель струменевих виробничих ЦДМ, як листових, так і рулонних, які можуть задовольнити індивідуальні потреби кожної загальної комерційної та онлайн-друкарні, виробника книг, фахівця з фотопродуктів та друкарні для ділових комунікацій».

Завдяки меншим габаритам ЦДМ ProStream 2000 пропонують економічне співвідношення ціни та продуктивності для додатків, надрукованих на легшому папері, крейдованому або некрейдованому. ЦДМ ProStream 2000 є життєздатною пропозицією для компаній бізнес-комунікацій, які шукають гнучке рішення, яке дасть їм змогу диверсифікувати продукцію преміум-класу, надруковану на крейдованих паперах, або залучати власну продукцію, яку раніше їм доводилося використовувати аутсорсингу».

ЦДМ ProStream 2000 дебютують на виставці drupa (28 травня – 7 червня 2024 р.), Дюссельдорф, Німеччина, де будуть представлені в реальному робочому процесі виробництва з широким спектром застосувань для друку.