Представники відомих компаній виступлять із 20-хвилинними доповідями з найважливіших тем на стику технологій обробки зображень і друку. Говоритимуть про потенціал, який пропонує використання ШІ.

Індустрія обробки зображень пройшла довгий шлях за останні кілька десятиліть. Спочатку перехід до цифрової фотографії та робочих процесів, а тепер і новий великий виклик ШІ змінюють створення цінності для творців, компаній і галузі. Разом із багатьма викликами нові інструменти ШІ також створюють нові можливості та сфери бізнесу.

На drupa Imaging Summit тренд з використання ШІ для обробки зображень стане однією з центральних тем: буде надано інформацію про поточний стан та інструменти, обговорюватимуться ідеї щодо нових продуктів і демонструватимуться способи оптимізації зображень для кращих відбитків.

Денніс Оберфельд, інженер Google Cloud/Customer покаже, як штучний інтелект (ШІ) революціонізує процес створення зображень. Учасники ознайомляться з потужними рішеннями AI від Google й тим, як вони спрощують робочі процеси та допомагають отримувати приголомшливі результати. Дізнайтеся про масштабування, водяні знаки тощо – практичні інструменти для друкарських компаній і творчих людей.

Денніс Оберфельд захоплений цифровою трансформацією, і він тісно співпрацює з клієнтами, щоб зрозуміти їхні унікальні потреби та впроваджувати індивідуальні хмарні стратегії для досягнення оптимальних бізнес-результатів. До Google Cloud він провів майже десять років у SAP, керуючи впровадженням хмарних технологій для клієнтів компанії.

Генерація зображень за допомогою штучного інтелекту: інструменти та робочі процеси (цю тему представить Андреас Юргенсен, засновник AI Imagelab | ai-imagelab.de). Він надасть огляд поточного стану зображень, створених ШІ. Андреас Юргенсен запропонує коротку інформацію про те, які програми є актуальними наразі, а на які варто звернути увагу, у яких процесах використовуються образи, згенеровані штучним інтелектом, і в яких сферах застосування вони стануть актуальними. Презентація буде проілюстрована прикладами застосування та зображеннями.

Андреас Юргенсен — фотоінженер, який працює у фотоіндустрії з 1993 року. Його компанія juergensen.net керує найбільшою мережею фотоспільнот у Німеччині. Наприкінці 2022 року він почав працювати зі штучним інтелектом та його використанням для створення зображень. Разом з Адріаном Ронфельдером він заснував AI Imagelab, блог новин про зображення та відео, створені ШІ.

ШІ: навігація в минуле, сьогодення та майбутнє в інноваціях фотодруку (тему представляє Сара Лефевр, директор з маркетингу EyeQ Imaging Inc). Творці провідного ПЗ для обробки зображень, Perfectly Clear, продемонструють надзвичайний прогрес ШІ за останні роки, оскільки Сара Лефевр поєднає сучасні програми штучного інтелекту з реальними випадками використання та їхнім впливом на поліграфічну промисловість. Відвідувачі дізнаються про захоплюючі можливості майбутнього, оскільки Сара демонструватиме трансформаційний вплив ШІ на друк фотографій – це буде про перетин інновацій і практики на передньому краї технології ШІ. Сара Лефевр взяла за мету допомогти підприємствам досягти оптимальної якості фотографій. Як директор з маркетингу в EyeQ вона зосереджується на основному посланні компанії: рентабельність інвестицій, яку компанії можуть досягти за допомогою Perfectly Clear, її автоматизованої технології редагування фотографій і відео.

Вплив штучного інтелекту на майбутню друковану продукцію (тему представлено Адріаном Ронфельдером, засновником AI Imagelab, ai-imagelab.de). У своїй дуже ілюстрованій і цікавій короткій презентації він окреслить можливі друковані продукти майбутнього в результаті нових генеративних можливостей ШІ:

  • зміни через підтримку штучного інтелекту існуючих продуктів;
  • основні драйвери соціальних мереж, як-от домашні тварини та селфі, для великої кількості зображень, створених ШІ;
  • потенційні потреби споживачів у 2D, 3D та 4D друку.

Адріан Ронфельдер вивчав бізнес-адміністрування, тривалий час працював позаштатним консультантом з менеджменту та зробив фотографію своєю професією в 2017 році. Він уже отримав кілька нагород, публікувався у відомих видавництвах і виступав як спікер на відомих заходах. Наприкінці 2022 р. він відкрив для себе ШІ як фантастичний творчий інструмент. Він публікував статті на цю тему в журналах і працює ментором від початку 2023 року.

Разом з Андреасом Юргенсеном він заснував AI Imagelab у середині 2023 р. як платформу для зображень і відео, створених ШІ.

Viesus™: покращення друку за допомогою ШІ (тему представлено Серві Пітерсом, генеральним директором Viesus™) .Тисячі або навіть мільйони зображень обробляються для друку щодня, і якість або кількість пікселів зображень нерідко надто низька. Це призводить до втрати часу, скарг і втрачених можливостей. Відвідувачі можуть дізнатися про закулісні алгоритми, які використовуються провідними компаніями фотодруку для мінімізації неоптимальних відбитків.

У цій презентації буде показано, як алгоритми ШІ покращують друк зображень, забезпечуючи якість без потреби ручного втручання. Як генеральний директор Серві Пітерс очолює Viesus™ у подальшій розробці ШІ та її доступності на різних платформах. У жовтні 2022 р. він заснував компанію MyPrint.ai AG, керуючись інноваціями із застосуванням генеративної технології штучного інтелекту у веб-додатку для друку персоналізованих унікальних творів мистецтва, створених штучним інтелектом.

Усі ці презентації drupa Imaging Summitt та кілька інших відбудуться в рамках drupa next age 30 та 31 травня в пав. 7.

https://www.drupa.com/en/Program/Forums/drupa_next_age

Уся програма drupa next age (28 травня – 6 червня в залі 7): https://www.drupa.com/en/Program/Programoverview?filter=true&forums=DrupaNextAge  Участь у drupa Imaging Summitt включена в квиток drupa.