На стенді площею 600 м² у павільйоні 11 Xeikon представить свої рішення у чотирьох різних зонах, одна з яких до початку виставки буде закрита. У сфері комерційного друку Xeikon не демонструватиме жодної ЦДМ. Проте в сегменті рішень для друку етикеток в лінійці ЦДМ Panther компанія представить нову рулонну п’ятифарбову струменеву УФ-машину PX3300HD шириною 330 мм.

Новинка здатна друкувати з продуктивністю до 70 м/хв. з роздільною здатністю 1200 dpi в режимі CMYK+W з використанням нового чорнила PX-Cure LED HD. Вона має компактні розміри і представлена в гібридній конфігурації з блоками перетворення етикеток.

«Оскільки технологія струменевого друку продовжує розвиватися, є очевидна потреба оновити портфоліо Panther від Xeikon, додавши варіант з більш високою роздільною здатністю для задоволення запитів клієнтів», — говорить Єрун Ван Баувел, директор з розробки рішень Xeikon.

У новій ЦДМ використані промислові струменеві друкувальні голівки Xerox серії W. За даними Xeikon, друкарська машина забезпечує відтворення до 88% кольорів Pantone з відхиленням не більше 2 ΔE та 94% не більше 3 ΔE. Крім того, PX3300HD повністю готова до гібридного друку завдяки можливості додавання модулів LCU (блоків перетворення етикеток) Xeikon та великого розмотувального пристрою для більш тривалих безперервних виробничих циклів. Базова конфігурація друкарської машини забезпечує ефективну оперативну підтримку завдяки вбудованій камері для перевірки якості. Все вимірюється та коригується повністю автоматично.

Рулонна ЦДМ Xeikon TX500 шириною 500 мм, з тонерною технологією Titon, буде вперше представлена із вбудованою системою цифрової металізації та декорування, розробленою спільно з Kurz. У режимі цифрового опорядження TX500 наносить спеціальний тонер на потрібні ділянки матеріалу, а потім у модулі від Kurz відбувається сам процес декорування фольгою. Спочатку ця технологія була розроблена для виготовлення гнучкого паковання на паперовій основі, але згодом компанії вдалося успішно використовувати її для друку на паперових стаканчиках, а також для виробництва етикеток для харчових продуктів і навіть для друку шпалер.

Також на стенді буде представлена п’ятиколірна ЦДМ Xeikon LX3000 із новим сухим фірмовим тонером, з продуктивністю до 42 м/хв.

Без фізичної демонстрації обладнання в роботі буде представлена Idera — однопрохідна машина для струменевого друку чорнилами на водній основі, призначена для ринку гофрокартону.

Xeikon має дві інсталяції цього рішення: одна з них у партнера-розробника Tristate Container Corporation в Пенсільванії (США), а інша в Packaging.digital неподалік від Кельна (Німеччина).

За оцінками Xeikon, кожна секунда участі у виставці коштуватиме компанії близько €5.