Кенджі Сукено та Шігетака Коморі

Крім того, у корпоративній структурі Fujifilm з’явилися підрозділи Healthcare Field і Imaging Field, що випускають продукти для обробки фотографій, оптичні пристрої і продукти для цифрової обробки зображень.

1 липня 2021 р. напрямки Graphic Systems і Fujifilm Business Innovation будуть об’єднані у новий поліграфічний підрозділ Graphic Field. У заяві Fujifilm зазначено, що цей крок прискорить створення загальної синергії групи компаній та принесе велику користь поліграфічній галузі в усьому світі.

Інтеграція забезпечить безперервне постачання промислових електрографічних ЦДМ, що випускаються Fujifilm Business Innovation, струменевих ЦДМ Fujifilm Jet Press, широкоформатних струменевих принтерів, ЦДМ для друку паковання, допоміжного обладнання та матеріалів (офсетних пластин, хімії тощо).

Реорганізація включає й зміну керівництва компанії. Голова та головний виконавчий директор Fujifilm Шігетака Коморі, якому в цьому році виповниться 82 роки і який віддав компанії 58 років життя, в березні пішов з посади та став головним радником з бізнесу.

Колишній операційний директор Кенджі Сукено обійняв посаду Голови ради директорів, а колишній директор та виконавчий віце-президент Тейічі Гото — Президента та головного виконавчого директора. Призначення підлягають затвердженню на загальних зборах акціонерів компанії, які відбудуться у червні, і на подальшому засіданні Ради директорів.

Цікаво, що Fujifilm також оголосила про запуск експрес-тесту на антиген COVID-19 в Європі й отримала на нього сертифікат CE. Fujifilm COVID-19 Ag Test використовує високочутливу технологію виявлення, засновану на ноу-хау Fujifilm — ампліфікації галогеніду срібла, яка використовувалася в проявленні фотографій. Експрес-тест не потребує спеціального устаткування та дає результат за 10-13 хвилин.

Крім тесту, завод Fujifilm Diosynth Biotechnologies в Тіссайд (Великобританія) випускає антигенний компонент для вакцини Novavax.