Нове обладнання, до комплектації якого входять чотири рулонні зарядки, чотири друкарські башти 4-HI і два фальцапарати, повністю замінить існуючі друкарські машини швейцарського виробництва WIFAG.

Друкарські машини COLORMAN e:line оснащено комплексним пакетом автоматизації:

  • попереднє налаштування та автоматичне рівняння полотнища на рулонних зарядках;
  • повний контроль проходження полотнища з автоматичним контролем натягу;
  • APL (автоматичне завантаження форм) з поворотними роботами-маніпуляторами в друкарських баштах.

Удосконалені вбудовані системи управління, розроблені власними силами, такі як автоматичний контроль густини фарби IDCmicro та контроль роздачі паперу, завершують загальний пакет. Новаторські вбудовані системи управління успішно розроблені спільно з Grapho Metronic Mess-und Regeltechnik GmbH (дочірньою компанією manroland Goss в Мюнхені) на початку 2000-х років, спочатку для комерційних друкарських машин Manroland LITHOMAN та ROTOMAN.

За останні 10 років ці вбудовані системи управління поступово почали застосовувати й у секторі газетного друку. Замовник виграє від високої точності управління різними системами регулювання та контролю. Крім того, об’єднання у мережу окремих компонентів за рахунок обробки даних у системі управління та на консолі PECOM-X забезпечує потрібні умови для автоматизації роботи друкарських машин за технологією autoprint від Manroland Goss.