«Рішення про закриття виробництва у Дрездені наприкінці наступного року було для нас дуже важким, — заявив Ніколас Дарийчук, керуючий директор Prinovis. — Однак через поточне та прогнозоване економічне становище ділянки це було неминучим».

Попит на друковану продукцію в сегменті класичного глибокого друку значно впав. В останні роки ця ринкова тенденція особливо помітна в сегменті класичного глибокого друку каталогів великого обсягу, а також журналів та додатків. «У період із 2010 по 2020 рр., наприклад, попит на класичні папери для глибокого друку впав більш ніж удвічі, — пояснив Дарійчук. — Серйозний дисбаланс між попитом та пропозицією призвів до надлишку виробничих потужностей. На жаль, немає жодних ознак покращення ситуації на ринку».

Prinovis — постачальник поліграфічних послуг із виробничими майданчиками глибокого друку в Аренсбурзі, Дрездені та Ліверпулі. Раніше у квітні 2021 р. було закрито друкарню глибокого друку Prinovis у Нюрнберзі. Це торкнулося близько 670 працівників, а також близько 250 працівників за тимчасовими контрактами та договорами.

У Німеччині компанія залишила друкарню в Аренсбурзі, в землі Шлезвіг-Гольштейн.

Bertelsmann — це медіа, сервісна та освітня компанія, яка працює у півсотні країн світу. До її складу входять телекомпанія RTL Group, книжкове видавництво Penguin Random House, видавництво журналів Gruner+Jahr, музична компанія BMG, постачальник послуг Arvato, поліграфічна група Bertelsmann Printing Group, а також Bertelsmann Education Group, Bertelsmann Investments та міжнародна мережа фондів. У компанії працює близько 130 000 співробітників, виручка у 2020 ф.р. склала €17,3 млрд. Штаб-квартира медіа-компанії з більш ніж 100 000 співробітників по всьому світу перебуває в Гютерсло, де працює понад 6000 співробітників.