Клієнти друкарень з комерційного сегменту також прагнуть проводити маркетингові кампанії за допомогою друкованої продукції, розробленої на замовлення, яка виділяється завдяки яскравим і складним покриттям та спеціальним ефектам.

У Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) цим вимогам ринку відповідають друкарські машини з замовними конфігураціями та широким спектром модулів. На одній машині може бути встановлено до 20 друкарських секцій із міжсекційними та кінцевими сушарками, а також кілька модулів тиснення фольгою.

 

В одній листовій офсетній друкарській машині Heidelberg може бути встановлено до 20 друкарських та фарбових апаратів з міжфарбовими та кінцевими сушарками, а також кілька модулів холодної фольги. Speedmaster XL 106-2+LYY-P-8+LYY-1+L з 2 модулями холодного фольгування FoilStar для поточного оздоблення внутрішнього та зовнішнього боку складаних коробок.

 

У останні три роки Heidelberg постачав у середньому по одній спеціалізованій друкарській машині на тиждень у форматах 70х100 см і 50х70 см — стільки спеціалізованих друкарських машин не постачав жоден інший виробник. Наразі 80% всіх поставлених машин Speedmaster XL 106 виконуються за індивідуальними замовленнями.

За останні 15 років компанія Heidelberg встановила близько 200 друкарських машин із дванадцятьма і більше секціями по всьому світу. Як правило, це машини з подвійним лакуванням. Близько половини супердовгих друкарських машин, що працюють на ринку, виконують двобічний друк та обробку. Саме тут технологічний досвід Heidelberg виходить на перший план, особливо коли використовуються складні для друку матеріали (перероблений та ультратонкий папір).

Новий Speedmaster CX 104 має великий потенціал для довгих конфігурацій. Від моменту виходу машини на ринок влітку 2021 р. компанія Heidelberg вже продала понад 1000 друкарських пристроїв. Зокрема, у Китаї компанія спостерігає швидке зростання попиту на довгі машини, які друкарні можуть використовувати для задоволення місцевого попиту на паковання зі складними покриттями та спеціальними ефектами.

Перші системи Speedmaster CX 104 з дванадцятьма та більше секціями вже поставлені з виробництва Heidelberg у Шанхаї. Отже, Heidelberg продовжує зміцнювати позиції на ключовому ринку Китаю та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.