Всі елементи друкованої електроніки, вкл. доріжки, датчики та інтерфейс для цифрових кінцевих пристроїв, друкуються за один прохід. Компанія планує виробляти електронні компоненти та датчики для застосування в охороні здоров’я, логістиці, роздрібній торгівлі та автомобільній промисловості.

Вартість цього ринку впродовж найближчих десяти років зросте до мільярда євро, тому це важлива частина планів Heidelberg щодо диверсифікації бізнесу за межі друкарської індустрії. Для досягнення цієї мети компанія Heidelberg співпрацювала з InnovationLab, яку створено для партнерства між науковими та промисловими колами.

Основні акціонери InnovationLab — Технологічний інститут Карлсруе, Гейдельберзький університет, BASF, SAP та Heidelberger Druckmaschinen. Першими виробами, видрукуваними Heidelberg на цій лінії, були датчики для використання в стоматології. Дані, отримані з датчика, дозволили отримати 3D-візуалізацію для виявлення та виправлення неправильного прикусу.

Д-р Міхаель Крегер, керуючий директор Heidelberg Printed Electronics, пояснив: «Завдяки промисловому виробництву функціональних плівкових носіїв, оснащених датчиками, Heidelberg відкриває нове поле для цифрових бізнес-моделей. Кожен квадратний метр плівки може бути оснащений мільйоном датчиків, які реєструють найменші зміни тиску, температури або вологості. Отримані дані обробляються за допомогою алгоритмів штучного інтелекту і забезпечують точність, що виходить за рамки величин, що дискретно вимірюються».

На виставці Lopec компанія Heidelberg представить розроблене разом із Recaro Automotive GmbH автомобільне сидіння, в якому плівки з датчиками тиску дають змогу виявляти пасажирів, відрізняючи їх від інших об’єктів. Ця інформація може бути використана для систем допомоги водієві та безпеки (нагадування про потребу пристебнути ремені безпеки та деактивацію подушки безпеки при виявленні дитячого крісла).

Другим виставковим експонатом стане нове рішення для моніторингу акумуляторів, у якому використовуються видрукувані ультратонкі датчики тиску та температури для збору даних із окремих елементів акумулятора. Друковані плівки досить тонкі, щоб поміститися між окремими елементами батареї та збирати докладні дані про тиск та температуру. Повідомляється, що ця інформація може збільшити термін служби акумуляторів на 40%, а також допоможе інженерам зрозуміти, як поліпшити конструкцію акумулятора, що призведе до збільшення дальності ходу електромобілів.

Heidelberg розробила та успішно продає систему зарядки батарей для електромобілів WallBox, яка є лідером на німецькому ринку.