Конструкція машини забезпечує високу продуктивність та адаптивність до різних завдань. Скануюча спетрофотометрична система зі зворотним зв’язком ефективно контролює колір у режимі реального часу. Радикальному зниженню простоїв сприяє одночасна зміна формних пластин.

Допрацьований графічний інтерфейс робить налаштування машини інтуїтивно зрозумілими для будь-якого професійного друкаря. Налаштування самонакладачу також виконуються за допомогою сенсорного екрана. Повітряні потоки на приймальному пристрої мають цифрове управління та легко запам’ятовуються для повторного використання.

Інформаційний дисплей наочно демонструє процеси, що відбуваються в машині: відповідність заданим колірним стандартам, проходження листа через машину тощо. Лакувальний циліндр може бути піднятий для обслуговування та підготовки до наступної роботи, якщо він не потрібен на поточному накладі. Пристрій напівавтоматичної зміни лакувального полотнища прискорює налагодження та знижує трудомісткі витрати.

За бажанням замовника, у міжсекційні простори та приймальний пристрій встановлюються УФ-сушильні пристрої різного типу. Автоматичний пристрій заміни стапеля самонакладачу заощаджує час і підвищує продуктивність друку на товстих матеріалах. Аналогічний пристрій на прийманні вивантажує готовий стапель без переривання виробництва.

Використання сучасних ПЗЗ-камер високої роздільної здатності — в основі безперервного контролю якості для кожного аркуша. Контролюються фізичні дефекти друку, автоматично підтримуються задані колірні орієнтири та суміщення сепарацій. Подвійне приймання дозволяє відбраковувати невідповідні листи без зупинки машини та післядрукарського сортування. Програмні алгоритми полегшують перевірочні операції. Друкарю легко стежити за смугами контакту кожного валика.

Новий флагман RMGT однаково зручний як у роботі з тонкими матеріалами, так і із щільними картонами до 1 мм.