І різальне устаткування під брендом Grafcut поступово завойовує серця друкарів в Україні. А оскіль- ки на ринку є попит на бюджетні, але при цьому досить функціональні гільйотини, «Мегатрейд» вста- новив у демо-залі гільйотину Grafcut G53 з електричним приводом.

СПРАВЖНЄ ЄВРОПЕЙСЬКЕ УСТАТКУВАННЯ

Виробник гільйотин під брендом Grafcut родинна компанія Grafmasz виготовляє лінійку компактних електро-механічних та гідравлічних різаків, відомих надійною конструкцією.

Всю продукцію спроєктовано у відповідності до жорстких європейських вимог. Й навіть моделі начального рівня розраховані для роботи у цифрових друкарнях з високим завантаженням.

Grafmasz має сорокарічний досвід розробки та виробництва гільйотин, її обладнання повністю виробляється в Польщі з використанням сучасних процесів шліфування, фрезерування, токарської обробки та порошкового покриття, що дає змогу від самого початку контролювати якість продукції.

При виробництві використовується якісне електронне обладнання (контролери PLC), яке забезпечує стабільну та зручну роботу гільйотин.

Компактні, міцні, автоматизовані електричні та гідравлічні гільйотини Grafmasz мають надійну конструкцію й працюють у друкарні десятиріччями. Виробник піклується про безпеку операторів, тому його гільйотини відповідають усім вимогам безпеки EU.

Модельний ряд Grafmasz включає гільйотини двох розмірів (з довжиною різа 52 та 73 мм), в кожному розмірі представлені гідравлічна (дорожча) та електро-механічна модель. Малі гільйотини одно фазні, великі – трифазні:

  • G52 – електромеханічний різак з шириною різання 520 мм стосу паперу до 80 мм;
  • G52H – гідравлічний різак з шириною різання 520 мм стосу паперу до 80 мм;
  • G73 – електромеханічний різак з шириною різання 730 мм стосу паперу до 100 мм;
  • G73H – гідравлічний різак з шириною різання 730 мм стосу паперу до 100 мм з повітряним ложем з повітродувкою і програмуванням кожного кроку.

ДОСВІД В УКРАЇНІ

Гільотини Grafcut відомі українським друкарям і успішно використовуються у вітчизняних компаніях. Вони користуються попитом українських поліграфістів навіть під час війни, зокрема гідравлічні гільйотини Grafcut 73H інстальовано у травні-червні в друкарнях «Тотем» (Дніпро) та

«Поліграфіка» (Чернівці).

За відгуками новоспечених українських власників польських гільйотин, їм було потрібне нове устаткування, надійне в роботі та доступне за ціною, бо інвестувати сьогодні гроші у німецький новий різак навряд чи економічно обґрунтовано.

І для «Тотему», і для «Поліграфіки» порізка друкованої продукції певний час лишилася «вузьким» місцем. Для друкарні з Дніпра – через негативний досвід сервісного обслуговування вживаних гільйотин, а для чернівчан – через збільшення обсягів замовлень на початку весни.

Гідравлічна гільйотина Grafcut G73H

Співвласник компанії «Тотем» Марко Турін разом з партнером Костянтином Ігнатенком та керівником відділу систем друку компанії «Мегатрейд» Владиславом Швецовим відвідав завод Grafmasz і на власні очі впевнився, що високоякісні промислові гільйотини можна виготовляти дрібними серіями.

За підсумками спілкування з представниками польського вироб ника не виникло жодних питань щодо майбутнього сервісу та поста чання запасних частин.

Українці лишилися задоволеними і конструкцією гільйотин Grafcut: рівномірний притиск, рівномірний різ. Позитивним був і досвід експлуатації Grafcut G73H: споживає мінімальну кількість енергії у стані спокою, економиться час на введення програм за допомогою сучасного комп’ютера та якісного програмування.

ІДЕАЛЬНЕ РІШЕННЯ ДЛЯ НЕВЕЛИКИХ ЦИФРОВИХ ДРУКАРЕНЬ

Встановлена у демо-залі компанії «Мегатрейд» електромеханіч на гільйотина Grafcut G52 з шириною різання 520 мм і допустимою висотою стосу паперу до 80 мм є, звісно, обладнанням початково го рівня, але, поза всяким сумнівом, для салону оперативної поліграфії чи невеликої друкарні цифрового друку або відділу оперативної поліграфії ВУЗу чи комерційної організації це вибір значно кращій, ніж б.в. устаткування з сумнівною перспективою пошуку запчастин та сервісного обслуговування.

При виробництві Grafcut G52 так само використовуються висо котехнологічні компоненти, а спроєктований різак відповідно до найжорстокіших європейських вимог безпеки у відповідності до стандартів CE.

Grafcut G52 обладнано ІЧ-захисним бар’єром робочого місця (фотоелементи), прозорим екраном заднього столу, головним вими качем, дворучним запуском різу, системою автоматичного повер нення леза в верхнє положення з будь-якого становища.

Зверніть увагу й на те, що до комплекту постачання Grafcut G52 входять 2 ножі HSS, 3 марзани, надійна підставка для зміни ножа і дерев’яний штовхач паперу.

Офіційний дистрибутор виробника гільйотин Grafmasz в Україні компанія «Мегатрейд» допомагає ввести обладнання в експлуатацію, навчає операторів, забезпечує профілактичне обслуговування та ремонт, надає гарантію на обладнання впродовж 12 місяців.

Офіційний дистрибутор виробника гільйотин Grafmasz в Україні компанія «Мегатрейд» допомагає ввести обладнання в експлуатацію, навчає операторів, забезпечує профілактичне обслуговування та ре монт, надає гарантію на обладнання впродовж 12 місяців.

Таблиця 1. Технічні характеристики гільйотин Grafcut