Завдяки новому рішенню для 3D-друку текстиль друкується одразу після його виготовлення на основов’язальній машині. Процес включає прямий зв’язок машини з системою шаблонів принтера для забезпечення цілеспрямованого управління.

Вбудовану друкувальну голівку можна швидко пермістити у будь-яке виробниче положення. Вона може переміщатися на всіх напрямках у просторі зі швидкістю 5 м/сек. Система камер і ПЗ для розпізнавання образів забезпечують високу точність позиціонування друкувальної голівки на полі розміром 2×1 метр.

Поточна версія принтера обробляє поліуретан та силікон без нагріву. Матеріали, які зазвичай використовуються в текстильній обробці, наносяться зі швидкістю друку, еквівалентній текстильному виробництву 85 м²/год. за робочої ширини основов’язальної машини 3,5 м.

Система 3D-друку від Karl Mayer поєднує високу продуктивність основов’язальних машин із видатною гнучкістю адитивного виробництва, що дає змогу скоротити низку етапів виробництва. На думку Karl Mayer, інновація ідеально підходить для персоналізації продуктів. Завдяки прямому друку на тканині велика кількість текстильних матеріалів може бути прикрашена логотипами, позначеннями торговельних марок або назвами команд.

За словами компанії, нова система 3D-друку займає лідируючі позиції у спортивному секторі, де до характеристик продукції висуваються високі вимоги. Наприклад, можна легко інтегрувати часткове посилення матеріалу в зони підтримки м’язів та стабілізації руху у функціональному спортивному одязі.

Взуття також буде більш зносостійким у місцях, які зазнають найбільшого навантаження. Інші можливості нової технології включають індивідуальний дизайн — аж до тканин для взуття з 4D-друком, а також ефективне виробництво «за запитом».

Автомобільний сектор також може бути зацікавлений у ефективній системі 3D-друку для інтеграції посилень у дверні панелі, оббивку даху та сидіння. Дизайн, логотипи та назви компаній можна легко та точно наносити на деталі автомобільного інтер’єру.

Прототип обладнання був представлений на виставці Techtextil у Франкфурті-на-Майні. Також компанія протестувала новий пристрій 3D-друку зі своїм партнером з розробки — Білефельдським університетом прикладних наук на виробництві взуттєвих тканин.