Заснований у японському місті Сендай стартап AI Silk створений на базі Університету Тохоку. Він розробляє ефективні струмопровідні покриття для різних видів тканин та виробляє їх під назвою Lead Skin. Ці тканини з покриттям використовувалися як матеріали для автомобільних деталей та електронних пристроїв.

Однак, у стартапу виникла низка проблем, пов’язаних із зміною властивостей вироблених матеріалів з часом, які можуть впливати на комфорт та безпеку виробів. Також стартапу потрібно вирішити питання подорожчання собівартості виробництва та підвищення терміну служби матеріалів.

AI Silk вдалося розробити струмопровідні покриття для різних матеріалів, вкл. шовк, поліестер, неткані матеріали та замшу. Це було досягнуто через застосування запатентованої технології покриття з провідного полімеру, розробленої в Університеті Тохоку, а також підвищення чутливості та зниження провідного опору.

Покриття також надає матеріалам комфортні тактильні відчуття, приємну текстуру, забезпечує довговічність використання, знижує виробничі витрати.

AI Silk має намір використати продаж частки акцій Epson для збільшення обсягів виробництва Lead Skin. Компанія планує вийти за межі Японії і продавати Lead Skin для задоволення зростаючого світового попиту на автомобільні деталі та електронні пристрої, що носяться. Також розглядається можливість розширення в галузі медицини.