Ця ініціатива є частиною постійних зусиль компанії щодо сталого розвитку та зобов’язань зменшити вуглецевий слід. Нова установка сонячних панелей, одна з найбільших у Південному Тіролі, має потужність 1569 кВт/1,57 МВт/год і, як очікується, вироблятиме понад 1700 МВт/год. енергії на рік. Це приблизно відповідає потребам в електроенергії 550 односімейних домогосподарств і понад 50% потребам в енергії Durst Brixen.

Установка складається з 3410 модулів, двох окремих установок і 14 інверторів.

«Після встановлення заводу з виробництва сонячних панелей на нашому виробничому майданчику в Лієнці (Австрія) у 2022 р. ми дуже раді, що наразі встановили один із найбільших заводів із виробництва сонячних панелей у Південному Тіролі у нашій штаб-квартирі в Бріксені, — сказав Крістоф Гампер, генеральний директор Durst Group. — Наше прагнення до сталого розвитку є основною цінністю Durst, і нова установка є свідченням цього зобов’язання. Ми пишаємося тим, що робимо важливий крок до зменшення нашого вуглецевого сліду».

Станція вироблятиме 70% енергії для власного споживання, а решта 30% будуть доступні для споживання або для майбутнього накопичення. Технологія включає оптимізатори потужності від Solaredge, які зберігають продуктивність низки модулів навіть за наявності часткового затінення або забруднення. На виконання проєкту Leitner Electro знадобилося шість місяців. Stadtwerke Brixen надала дружню підтримку проєкту.