Пристрій забезпечує точні вимірювання у широкому динамічному діапазоні (від 380 до 780 нм), від наднизької до високої яскравості (від 0,0001 до 10 млн кд/м²).

На додаток до типів LCD і OLED, що зазвичай використовуються сьогодні, CS-3000HDR може вимірювати випромінювання дисплеїв з високим динамічним діапазоном (HDR), в яких використовуються мікро- або міні-світлодіоди. Мін. діаметр вимірювання становить 0,5 мм, а використання додаткової лінзи для макрозйомки дозволяє вимірювати 0,1 мм. Це дає змогу визначати характеристики джерел світла навіть у невеликих областях, таких як панелі приладів автомобілів і літаків. https://printindustry.ru/storage/2023/04/spektroradiometr-konica-minolta.png

При контролі якості дисплеїв скорочення часу вимірювань на науково-дослідних та виробничих майданчиках сприяє підвищенню ефективності роботи. Нові пристрої мають режими роботи, які дають змогу значно скоротити час вимірювань. Наприклад, час вимірювання гами, який є одним з елементів калібрування дисплея, тепер на чверть менший, ніж при використанні іншого обладнання. Повністю автоматична система вимірювань досягається рахунок примусового перемикання кута вимірювань.

Нова серія також включає моделі CS-3000 та CS-2000Plus.