Останній звіт GlobalData «Прогноз встановлених потужностей і капітальних витрат (CapEx) промисловості полівінілхлориду за регіонами та країнами», включаючи детальну інформацію про всі діючі заводи, заплановані та оголошені проєкти, 2023-2027 рр.» показує, що Індія лідирує у збільшенні потужностей, з потужністю 3,79 млн тонн на рік (мт/рік) у шести запланованих і оголошених проєктах. Очікується, що збільшення застосування полівінілхлориду в будівництві, сільському господарстві та пакувальній індустрії призведе до зростання попиту на полівінілхлорид в Індії. 

Ніведіта Рой, аналітик з питань нафти та газу GlobalData, коментує: «В Індії основне збільшення потужностей буде отримано від запланованого проєкту, Mundra Petrochem Mundra PVC Plant, потужністю 2 млн тонн на рік. Очікується, що виробництво полівінілхлориду розпочнеться у 2026 році». 

Наступний запланований проєкт — Reliance Industries Dahej PVC Plant 2 із другим найбільшим збільшенням потужності – 1,2 млн тонн на рік. Очікується, що завод почне роботу до 2026 року. 

Завод ПВХ Chemplast Sanmar Cuddalore є третім за величиною запланованим проєктом з огляду на збільшення потужностей у країні, що становить 0,3 млн тонн на рік. Очікується, що завод розпочне виробництво полівінілхлориду у 2023 році».