З 2019 р. компанія працює над комерціалізацією технології Elem Additive і виведенням її на ринок. 3D-принтер компанії на рідкому металі ElemX був розроблений «як безпечніше та простіше рішення, що забезпечує стійкість ланцюжка поставок для транспортування, аерокосмічної галузі, оборонного та промислового виробництва».

Стів Бандровчак, генеральний директор Xerox, зазначив: «Команда Elem Additive досягла величезного успіху від моменту створення організації майже чотири роки тому. Оцінюючи партнерів для цього продажу, було критично важливо, щоб ми знайшли компанію зі спільною місією, яка б підтримувала та просувала інновації Elem Additive у майбутньому. Ми впевнені, що ADDiTEC є правильним партнером, і з нетерпінням чекаємо спільного успіху обох команд».

Браян Метьюз, засновник і генеральний директор ADDiTEC, додав: «Ми дуже раді, що Elem Additive приєднається до нашої команди. Ми побачили неймовірну цінність технології друку на рідкому металі, і успіх Elem Additive доповнює наші зусилля, оскільки ми продовжуємо розробляти нові пропозиції та виводити на ринок наші готові системи виробництва металевих домішків під ключ».

На початку 2021 р. Xerox оголосила про стратегічну співпрацю з Морською школою ад’юнктів, а за рік ElemX було встановлено на кораблі ВМС США. Додатковими клієнтами Elem Additive є Siemens, Оук-Ріджська національна лабораторія Міністерства енергетики США, Рочестерський технологічний інститут і Vertex Manufacturing.

ADDiTEC продовжуватиме підтримувати цих клієнтів, оскільки команда Xerox Elem Additive переходитиме до організації.