LabelStream LS2000, розроблена для промислового друку етикеток, базується на поєднанні інноваційних і перевірених технологій Canon.

LabelStream LS2000, перший струменевий принтер Canon для друку етикеток на водній основі. Машина друкує у CMYK плюс білий на самоклейних підкладках, вкл. папір і плівку, за допомогою нового набору чорнил, розробленого відповідно до стандартів безпеки харчових продуктів.

LS2000 робить серію цифрових друкувальних машин Canon LabelStream доступною для широкого кола виробників етикеток, які обслуговують галузі виробництва їжі та напоїв, засобів особистої гігієни, товарів для дому та електроніки, а також виробництва індивідуальних або індивідуальних продуктів.

LabelStream LS2000, створена на основі струменевої технології на водній основі, є, за словами виробника, ідеальним рішенням для конвертерів етикеток, яким потрібна надійна, продуктивна та гнучка цифрова машина, що задовольняє попит на короткі наклади різноманітних самоклейних етикеток, виготовлених у стислі терміни.

Цей попит є наслідком, серед іншого, потреби швидко реагувати на зростаючий асортимент різноманітних продуктів, інновації в пакованні та виклики ланцюжка постачань, що постійно змінюються. Європейська прем’єра LabelStream LS2000 напевно відбудеться на drupa 2024.

LabelStream LS2000 — це п’ятиколірна (CMYK плюс біла) струменева машина для друку етикеток, яка друкує зі швидкістю до 40 м/хв. із макс. шириною друку 340 мм. Машина оснащена новою друкувальною голівкою з роздільною здатністю 2400x1200 dpi із механізмом циркуляції чорнил, завдяки якому чорнила рухаються уздовж точного шляху проходження до кінчиків усіх сопел, мінімізуючи вихід сопел з ладу через засмічення та допомагаючи подовжити термін служби друкувальної голівки.

Для надійного та стабільного виробництва технічне обслуговування друкувальної голівки та контроль якості автоматизовані, так само, як вимірювання та налаштування кольору, а цифровий інтерфейс забезпечує тісну інтеграцію робочого процесу для простоти використання та ефективності роботи.

У LabelStream LS2000 використовуються полімерні чорнила високої щільності на водній основі, розроблені Canon спеціально для нової друкувальної голівки. Чорнила, що містять високонасичені пігменти та створюють широку колірну гаму, утворюють дуже тонкий шар на підкладці, який значно зменшує розсіювання світла, що забезпечує чудове відтворення кольорів.

Білі чорнила входять до стандартної комплектації та дають змогу друкувати на прозорій плівці та інших носіях – ЦДМ друкує білий колір з високою непрозорістю, який можна використовувати як основу для інших чорнил для яскравого та чіткого кольорового друку. Чорнила LabelStream LS2000, придатні для широкого спектру застосувань, також розроблені відповідно до кількох стандартів безпеки харчових продуктів.

Етикетки, які використовуються на зовнішній стороні паковання харчових продуктів та інших повсякденних предметів, від засобів особистої гігієни до побутових товарів, нерідко потрібно виготовляти невеликими партіями та з швидкими термінами доставки через коротший життєвий цикл продукту – і зі швидкістю друку до 40 м/хв. LabelStream LS2000 адаптований до цієї вимоги.

Машина зможе гнучко обробляти субстрати від крейдованого до синтетичного паперу та плівки, вкл. плівку з меншою термостійкістю, що відкриває можливості для різноманітних застосувань етикеток. Тонкий шар чорнил на зображенні майже не відчувається на дотик, що дає змогу матеріалам для друку (вкл. текстуровані носії, вибрані для певного дизайну), зберігати свій оригінальний вигляд і відчуття.

Дженніфер Коллочек, старший директор з планування, маркетингу та інновацій у регіоні EMEA, виробничий друк Canon Europe: «У той час як попит на етикетки продовжує зростати, переробники стикаються з проблемами, такими як зростаюча тенденція до скорочення накладів і надоперативне виробництво високоякісних етикеток на вимогу, що продовжує сприяти впровадженню технології цифрового друку.

LabelStream LS2000 наша перша струменева етикеткова машина, що друкує чорнилами на водній основі й пропонує виробникам надійну продуктивність і швидкість для задоволення потреб клієнтів, і, завдяки своїй універсальності та очікуваній відповідності харчовим вимогам, дасть їм змогу урізноманітнити свої пропозиції».

LabelStream LS2000 стане доступним у регіоні EMEA на початку 2025 року.