Нова ЦДМ заснована на переконливому поєднанні абсолютно нових і перевірених технологій Canon. У Європі одними з перших, хто побачить можливості varioPRINT iX1700, стануть відвідувачі drupa 2024.

Canon постійно прагне підтримувати клієнтів, враховуючи сталі галузеві тенденції (скорочення накладів та збільшення автоматизації для дотримання більш стислих термінів). Абсолютно нова струменева платформа varioPRINT iX1700 B3 об’єднує досвід Canon у сфері струменевого та листового друку з її науково-дослідних центрів у Японії, Німеччині та Нідерландах.

Завдяки швидкості до 170 зображень A4 за хв. нова машина займає проміжну позицію між флагманською тонерною ЦДМ Canon imagePRESS V1350 та струменевим varioPRINT iX2100/3200 і завершує пропозицію для важких виробничих середовищ.

VarioPRINT iX1700 має інноваційну друкувальну голівку високої роздільної здатності 2400x1200 dpi та новий набір чорнил, що дає змогу створювати високоякісні додатки для друку (маркетингові матеріали, книги та презентабельні матеріали для ділового спілкування). Нові полімерні чорнила на водній основі містять високонасичені пігменти та створюють широку кольорову гаму. Чорнило наноситься на носій після кондиціонуючої рідини, завдяки чому пігменти на підкладці закріплюються дуже тонким шаром. Результат — висока якість відтворення кольорів і природна текстура підкладки, що дає змогу працювати з матеріалами, які зазвичай друкують офсетним способом.

Нещодавно розроблений механізм корекції реєстрації одночасно виправляє перекошування паперу та горизонтальне зміщення, досягаючи високої точності вирівнювання зображення на високих швидкостях.

VarioPRINT iX1700 друкує з високою швидкістю до 170 зображень A4 за хвилину або 73 зображень B3 за хвилину. Щоб максимізувати продуктивність, технічне обслуговування друкувальної голівки та контроль якості автоматизовано, а друкувальні голівки мають механізм, який забезпечує циркуляцію чорнил вздовж точного шляху їхнього проходження до кінчиків усіх сопел, що забезпечує стабільний друк.

Завдяки складу чорнил, які Canon розробила спеціально для нової друкувальної голівки, і системі подачі повітря, яка забезпечує надійну подачу паперу, varioPRINT iX1700 може працювати з великою різноманітністю носіїв.

Для зручності використання оператори та сервісні інженери мають доступ із передньої панелі varioPRINT iX1700, а оглядове вікно дає чіткий огляд стану двигуна.

Цифровий інтерфейс PRISMAsync забезпечує тісну інтеграцію в набір ПЗ робочого процесу Canon PRISMA, а також можливість взаємодії з багатьма іншими робочими процесами виробництва.

Дженніфер Коллочек, старший директор з європейського планування, маркетингу та інновацій, виробничий друк компанії Canon Europe, коментує: «Як світовий лідер у виробництві листових струменевих машин із понад 600 інсталяціями по всьому світу та надійний партнер для клієнтів Canon постійно шукає можливості забезпечити інноваційну передову технологію струменевого друку. Ми з нетерпінням чекаємо можливості додати цю машину до нашої виробничої пропозиції, оскільки наше розширене портфоліо дасть змогу більшій кількості постачальників послуг друку ще більше оптимізувати свої виробничі процеси, покращити якість друкованих матеріалів і швидше та гнучкіше реагувати на різноманітні потреби своїх клієнтів. Як для комерційних, так і для внутрішніх постачальників послуг друку varioPRINT iX1700 забезпечить ці переваги та допоможе друкарням розширити послуги, розвивати бізнес і залишатися конкурентоспроможними».

Нова ЦДМ varioPRINT iX1700 стане доступною на ринках EMEA у 2025 році. Додаткові відомості про продукт будуть надані згодом.