Після оголошення Notpla підписала угоду з голландським пакувальником Conpax про поширення паковання для їжі та напоїв по всьому регіону Бенілюксу. 

Відповідно до положень SUPD, пластмаси визначаються як матеріали, що складаються з полімерів, хімічно модифікованих та/або синтетично полімеризованих. Деякі одноразові полімерні предмети (столові прибори, тарілки, соломинки та мішалки, полімерні пакети, пакети та обгортки стакани та контейнери з пінополістиролу) були заборонені або потребували маркування чи податків. 

Відтоді чимало гравців галузі зробили саморегульовані заяви про те, що їхнє паковання не містить полімерів, але уряд Нідерландів почав розслідувати такі заяви через свій природоохоронний орган — ILT. 

ILT разом з Eunomia Research & Consulting протестували тисячі матеріалів впродовж дев’яти місяців. Чимало з них були продуктами з водно-дисперсійним покриттям, яке містить мікрополімери. Ці покриття зазвичай використовуються як жирозахисні бар’єри на матеріалах на основі волокон. 

Паковання Notpla обходить голландський податок на полімери, запроваджений цього року. Notpla використовує натуральні екстракти, що містяться в морських водоростях, без будь-яких хімічних модифікацій і здатні забезпечити жиро- та вологостійкість, потрібні пакованню для харчових продуктів для виконання своєї функції.