Експерти з матеріалів і дизайну Mondi зробили ставку на високоефективні гофровані рішення для білої техніки та електронного обладнання.

Хоча пінополістирол досі був стандартним рішенням, він схильний до розсипання, що створює додаткові витрати через пошкодження продукту та повернення – однак перехід на паперові рішення нерідко вважався надто дорогим для ширшого масштабу.

Проте запроваджується дедалі більше мандатів щодо розширеної відповідальності виробника (EPR), зокрема в Регламенті ЄС щодо паковання та відходів пакування. Очікується, що це зробить перехід на паперове паковання економічно життєздатним. Крім того, понад 40% пластикового сміття, виявленого на пляжах в Азії, походить від EPS та його мікропластику.

У відповідь на цей вплив на довкілля вводяться заборони та підвищені збори за утилізацію, і Mondi очікує подальшого розвитку такого законодавства. Були вжиті законодавчі заходи для придушення пінополістиролу на Фіджі, у Філіппіназ та деяких регіонах Сполучених Штатів, заборони також набирають обертів у ширшому Карибському регіоні та Європейському Союзі.

Mondi також нагадує про поточні перемовини щодо Договору ООН про забруднення пластиком, у рамках якого міжнародні уряди розробляють нові політичні заходи для подолання екологічної небезпеки пластику, який важко переробити. Як потенційне рішення компанія пропонує власне портфоліо гофропаковання: низка гофроящиків, виготовлених із перероблених волокон.

Цей шлях, як очікується, наблизить галузь до економіки замкненого циклу, оскільки повідомляється, що в Європі рівень переробки паперового паковання становить 82,5%. Рішення Mondi Snug&Strong для гофрокартону, яке компанія описує як придатне для вторинної переробки, ефективне та екологічне, залучає команду експертів, які працюють разом із клієнтами, щоб адаптувати матеріал до існуючих виробничих ліній і вимог до паковання.

Вони працювали над розробкою планів поступової відмови від компонентів пінополістиролу з часом і розробкою концепцій паковання з кількох матеріалів, що підлягає переробці.

Індивідуальне рішення для промислового паковання, повністю виготовлене на паперовій основі, оптимізує ланцюжок постачання, а також забезпечує покращений захист, покращує процеси пакування та скеровує бренди до більш екологічно чистих методів пакування.

Очевидно, Snug&Strong займає менше місця, ніж пакування з пінополістиролу, оскільки доставляється плоским, що означає, що його дешевше зберігати та транспортувати, а також легше використовувати.

Mondi сподівається допомогти виробникам автоматизувати їхні процеси пакування, використовуючи при цьому придатні для цілей пакувальні рішення, які повністю підлягають вторинній переробці й відповідають чинному та майбутньому законодавству, а також зростаючому попиту споживачів на екологічне паковання.

Ця новина з’явилася після того, як Mondi спільно з виробником вітряних, залізничних і промислових установок NKE розробила коробку для офсетного друку для компонентів вітрової енергії.

DS Smith Tecnicarton також запустила свою технологію ламінування MAX, сподіваючись підвищити життєздатність багаторазового транспортного паковання з гофрованого картону, яке повністю переробляється.

В іншій розробці, яка має на меті захистити електронні вироби від поломки, цього разу на самій виробничій лінії, високоточна іонізуюча планка Meech International розроблена для запобігання пошкодженню від електростатичного розряду під час виробництва RFID-міток та інших застосувань.