Мінеральні фарби, що використовуються в принтері, спеціально створені для природного декорування деревини за допомогою струменевого друку, оскільки вони інтегруються з матеріалом, поважаючи шляхетність і тепло деревини.

Компанія Concord Flooring розпочала свою діяльність на основі можливостей EFI Cubik із повністю цифровим і автоматизованим робочим процесом для декорування деревини для підлоги та інших цілей. Це найбільший виробник паркетної підлоги на Західному узбережжі.

«Наш власник хоче лише найкращого, — сказала Сільвія Буланек, директор з маркетингу Concord Flooring. — У деревообробній промисловості є дві проблеми, з якими більшість виробників мають проблеми: важко підтримувати постійність кольорів і занадто багато простоїв у аналогових процесах, які вони використовують. Наша фабрика вирішила обидві ці проблеми. EFI Cubik із цифровим інтерфейсом Fiery може автоматично регулювати колір на основі специфікацій, враховуючи колір деревини. Деревина, звичайно, є природним продуктом, колір якої відрізняється щоразу. Автоматизоване керування кольором дає нам змогу швидко перемикати кольори, коли ми переходимо від проєкту до проєкту».

Однопрохідний струменевий принтер EFI Cubik, доступний із шириною друку 700 мм і 1400 мм, може декорувати та фарбувати дошки завт. до 120 мм. Доступний із додатковим вакуумним транспортуванням і швидкістю друку до 50 п.м/хв., у поєднанні з мінеральними чорнилами EFI, Cubik ефективне рішення для сучасного декорування деревини. Мінеральні фарби ідеально підходять для фарбування деревини листяних порід, шпону та фанери, і не потребують ґрунтування перед струменевим друком. Цифрова струменева технологія Cubik економить час, а також вартість рулонів та інструментів, замінюючи аналогову технологію при фарбуванні дерев’яних плит і шпону.

Запаси чорнильних сумішей і майстер-класи більше не потрібні, оскільки струменевий друк гарантує постійність кольорів від однієї серії до іншої. Цифрове фарбування мінеральними фарбами дає змогу легко отримати більший діапазон тонів. У Concord Flooring деревина виходить із системи готовою до подальшої обробки та транспортування, що виконується серією фінішних станцій, з’єднаних через конвеєри. Немає відходів і простоїв між партіями робіт. Крім того, автоматизована фабрика потребує дуже мало працівників, що полегшує постачання високоякісного продукту за конкурентоспроможною ціною.

Повна потужність заводу становить 7400 м² на добу. Сільвія Буланек також пояснює, що система пропонує засоби використання різних видів деревини для досягнення однакового результату. Прикладом, пояснила вона, є дубовий ліс.

«Французький дуб і американський дуб — дві дуже різні породи деревини з різних континентів. Французький дуб біліший, а американський — більш червоний. Але з Cubik ми можемо використовувати будь-який з них для досягнення того самого результату. І для нас використання американської деревини є більш екологічним, оскільки вона доставляється зі США. Крім того, чорнила дають змогу справді побачити прекрасне зерно в деревині, особливо коли ми використовуємо суперматове промислове покриття для міцної деревини».