Принцип простий: перед початком палетизації, спеціальний клейовий аплікатор наносить на ящики мінімальну кількість гарячого клею, який при застиганні утворює антиковзне, покриття, що фіксує ящики. Короби кріпляться в заданому положенні і захищені від усунення одна одної в процесі транспортування.

Як відзначають розробники, нова клейова система дає змогу не лише надійно фіксувати гофрокороби, але також мінімізувати використання скотчу та стретч-плівки. Крім того, технологія полегшує процес розбирання палет, у складі яких більше немає потреби використовувати проміжні паперові листи. Також стверджується, що короби, на які було нанесено мінімальну кількість клею, можуть бути одразу відправлені до стандартних ліній переробки, а нова клейова система легко інтегрується в існуючі автоматичні пакувальні лінії.

До базової комплектації входять дві клейові голівки HM-500, датчик розпізнавання коробів, система підготовки клею Xmelt та контролер Xact. Передбачена можливість використання будь-яких доступних на ринку клейових складів з належними властивостями.