TRAPIS забезпечує простий двоетапний процес, який складається із друку на струменевому принтері та каландру. Обраний малюнок друкується на струменевому принтері спеціальними чорнилами на папері для перенесення, а потім переноситься на додаток за допомогою каландра.

На відміну від традиційних аналогових і цифрових методів друку фарбою, TRAPIS майже не утворює стічних вод, лише ту, яка утворюється під час автоматичного обслуговування принтера. Оскільки не потрібні попередня обробка або прання тканини, це економить близько 14,5 л води на м² порівняно з цифровим друком барвником. Крім того, це усуває потребу в очисних пристроях для стічних вод, які можуть бути як дорогими або їхнє встановлення може бути ускладненим.

Завдяки меншому розміру систему TRAPIS можна встановити в обмеженому просторі. TRAPIS також пропонує постачальникам послуг друку просту у використанні опцію друку на текстилі. Оскільки процес включає лише друк і перенесення, то не потребує спеціальних навичок для роботи порівняно зі складнішою семи- або восьмикроковою системою для цифрового та аналогового традиційного друку.

Відсутність тканинного конвеєра в системі ще більше мінімізує потребу в інтенсивному технічному обслуговуванні. Ще більше спрощуючи процес, TRAPIS може друкувати на широкому спектрі матеріалів, вкл. натуральні волокна (бавовна та шовк), а також змішані тканини, лише одним типом чорнил. Завдяки цьому процес може бути гнучким і адаптуватися до попиту замовника, навіть при малих накладах із кількох матеріалів. Чорнила, що використовуються, пройшли сертифікацію ZDHC MRSL Lv.3*2 і схвалені bluesign®, що гарантує, що вони безпечні як для працівників, так і для споживачів, а також є екологічно чистим продуктом.

Як і в існуючому портфоліо текстильних рішень Mimaki, принти, створені за допомогою TRAPIS, зберігають еластичність і стійкість кольору, не впливаючи на повітропроникність і водопоглинання, важливі для таких галузей, як домашній текстиль, спортивний одяг і мода.

Ар’єн Евертсе, генеральний менеджер із продажу Mimaki Europe, коментує: «Після позитивного досвіду, який ми отримали під час першої демонстрації технології минулого року, ми раді оголосити про комерційний випуск рішення TRAPIS на FESPA. Усвідомлюючи зміну стандартів сталого розвитку та вимог клієнтів, ми створили TRAPIS як інноваційну та бездоганну систему для постачальників послуг друку, які прагнуть створювати високоякісні та яскраві текстильні додатки, зводячи до мінімуму витрати, час і вплив на довкілля».